Belföld

Ágyi poloskák miatt kellett átköltöztetni egy teljes osztályt a Szent Margit Kórházban

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 6:58

Az ágyi poloskák miatt senkit sem kellett hazaküldeni vagy más intézménybe szállítani. 

Az rtl.hu úgy értesült, hogy ágyi poloskák jelentek meg a budapesti Szent Margit Kórházban, ezért megkerestük az Országos Kórházi Főigazgatóságot (OKFÖ), hogy megtudjuk, valóban ágyipoloska-járvány volt-e az intézményben. „A Budapesti Szent Margit Kórházban az egyik belgyógyászati osztályon, vélelmezetten beteg által behurcolt, sporadikus esetként észleltek ágyi poloska fertőzést, járványról nem beszélhetünk” – írták.

Az intézmény vezetése a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása céljából szigorított higiénés szabályokat léptetett életbe, az érintett területről »tiszta«, üres helyiségbe költözött át az osztály valamennyi betege

– tette hozzá az OKFÖ.

Azt is közölték, hogy minden beteg tiszta ágyneműt és hálóruhát is kapott.

Az érintett kórtermeket, illetve a szomszédos helyiségeket zárlat alá helyezték a fertőtlenítés időtartamára

– írták. „A rovarirtás első fázisa már megtörtént, melyet egy újabb rovatirtás követ az idevonatkozó előírásoknak megfelelően. Ezek után kerül sor a teljes terület fertőtlenítő nagytakarítására, ezt követően az osztály visszaköltözik az eredeti helyére. Preventív céllal nem csak a kórtermek, hanem az osztály valamennyi helyiségének fertőtlenítése is megtörténik. Fenti ok miatt beteget hazaküldeni, vagy más intézménybe áthelyezni nem vált szükségessé” – közölte az OKFÖ.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

#Belföld#ágyi poloska#szent margit kórház#országos kórházi főigazgatóság#poloska

Címlapról ajánljuk