Belföld

A fideszes polgármester után helyettesének is milliós jutalmat szavaztak meg Fóton

rtl.hurtl.hu

2023. október 3. 11:21

Bíró Zoltán az összeg legnagyobb részét a felesége által vezetett alapítványnak ajánlotta fel.

Múlt héten a fóti önkormányzat pénzügyi bizottsága, csütörtökön a fideszes többségű képviselő-testület is megszavazta, hogy a fejlesztésekért felelős alpolgármester hat havi jutalmat vehessen fel, írta meg a Magyar Narancs.

Bíró Zoltánt a jutalomra az a Vass György polgármester terjesztette fel, aki nemrég némi huzavona után szintén hatmilliós jutalmat kapott. Az üggyel kapcsolatban korábban Gulyás Gergely is megszólalt, a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kormányinfón azt mondta, hogy nem tartja méltányosnak az összeget. Vass erre úgy reagált: 

Az, hogy a miniszter mit beszél, engem nem érdekel. Azon egyszerű oknál fogva, mert nem ezt kellett volna mondania. Azt kellett volna mondania, hogy a képviselő-testület dönt ebben a témában.

Bíró azzal fogadta el az összeget, hogy két éve, amikor szintén jutalmat kapott, felajánlotta egyesületek és karitatív szervezetek részére. Ezt most is megteszi: a 2,6 milliót felajánlja a Károlyi Clarisse Alapítvány Oltalom otthonának, a Romtemplom Alapítványnak és az idén 45 éves Fóti Asszonykórusnak.

A testületi ülésen Csorba István, fóti DK-s képviselő megjegyezte, hogy a Károlyi Klarissza Alapítványt Bíró felesége, Szécsi Ildikó Csilla vezeti, a Romtemplom Alapítványban pedig kuratóriumi tag. 

Cikkünkben a Magyar Narancs írása alapján valótlanul állítottuk, hogy az összeférhetetlenség kétségét Mihályi Zsolt Apor jegyző igyekezett eloszlatni, mondván, az alapítvány vezetője véletlenségből az alpolgármester felesége, ami egyáltalán nem összeférhetetlen, hiszen a felajánlással nem a család magánpénzét gyarapítja.

Mihályi Zsolt Apor az ülésről készült felvétel szerint így fogalmazott: „Itt most nem arról szavazna bárki, hogy az önkormányzat közvetlenül olyan szervezeteknek utal pénzt, amely esetleg összeférhetetlen valamelyik képviselővel vagy alpolgármesterrel. Hanem arról szól most az egész vita, hogy az alpolgármester úr a magánvagyonából ad valakinek  támogatást. Ahhoz pedig a képviselő-testületnek semmilyen összeférhetetlenséget nem kell vizsgálnia.”

Nyitókép: Bíró Zoltán alpolgármester / Facebook

#Belföld#fót#alpolgármester#polgármester#jutalom#bíró zoltán

Címlapról ajánljuk