Belföld

Kipaterolta az Auchan a gyorsulási versenyeket és nézőiket parkolóiból

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 29. 10:57

Az életveszélyes és tiltott rendezvényeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál.

Összefogott az Auchan áruházlánc és a rendőrség a törvényszegők ellen. Fekvőrendőrökkel, kőkemény büntetésekkel, folyamatos razziákkal elüldözték az illegális gyorsulókat és nézőiket a parkolókból, írta meg a Magyar Nemzet

A Közlekedésbiztonság című szakportál cikke szerint már be is zárt a fóti és a dunakeszi Auchan áruház az illegális gyorsulók előtt. Az ország valamennyi Auchan áruházának környékén olyan intézkedéseket léptettek életbe a nyáron – illetve léptetnek életbe folyamatosan –, amelyek részben ellehetetlenítik az illegális gyorsulási versenyeket és driftelési bemutatókat az áruházak parkolóiban és az azokhoz vezető szervizutakon, részben pedig hatékonyabb fellépésre adnak lehetőséget a rendőrségnek.

Az életveszélyes és tiltott rendezvényeket főként péntek és szombat esténként szervezték a bevásárlóközpontoknál. 

A rendőrség először visszatérő ellenőrzésekkel, később a társszervek bevonásával, tervezett akciókkal igyekezett felszámolni az illegális tevékenységet, közben egyeztetést kezdeményezett az áruházak biztonsági vezetőivel. 

Az Auchan először a dunakeszi, majd a fóti áruház parkolójába telepített sebességcsökkentő bordákat, valamint kihelyeztek a parkolóban való közlekedés rendjét szabályozó táblákat.

A rendőrök az illegális gyorsulási versenyek felszámolására irányuló, nyári akciósorozatban több száz járművet és résztvevőt ellenőriztek. Elsősorban közlekedési szabálysértések miatt hetven embert közel 1,4 millió forint helyszíni bírsággal sújtottak, bevontak 12 forgalmi engedélyt, öt járművel pedig soron kívüli műszaki vizsgán kellett megjelenni.

A Fókusz stábja a BRFK közlekedésrendészetének két egységét kísérte el július közepén egy péntek éjszakai járőrözésre, ahol a rendőrök gyorshajtókra vadásztak – olyan autósokra, akik szeretik legyőzni a szabályokat és egymást:


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#Auchan#gyorsulási verseny#fót#gyorshajtás#rendőrség

Címlapról ajánljuk