Belföld

Az összes gyermekorvos távozik Sárváron

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 28. 21:01

Háromból három gyermekorvos távozik Sárváron. Egyikük felmondott, egy nyugdíjba megy, egy pedig szülés miatt nem tudja ellátni a feladatot.

Januártól gyerekorvos nélkül maradhat Sárvár – értesült az Ugytudjuk.hu.

A lap szerint a 15 ezres Vas megyei településen 2024. január 31. után nem lesz állandó gyermekorvos, miután a mostaniak közül egyik sem tudja majd ellátni feladatát. Mint írják, Sárváron három körzet van, ezekben Horváth Magdolna, Schmalcl Erika, és Kálózi Patrícia gyerekorvosok dolgoztak.

Horváth nyugdíjba vonul, Schmalcl is bejelentette távozását, mindketten január végéig fogják ellátni feladatukat. Kálózi pedig október utolsó napjával bont szerződést, amit azzal indokolt, hogy a kollégái felmondása miatt nem képes felelősséggel ellátni mindhárom körzet ellátását. A helyiek közben egy Facebook-csoportot is létrehoztak az ügy megoldására.

A doktornő kapcsolatba lépett a sárvári önkormányzattal is annak érdekében, hogy más formában lássa el a praxis működtetését, ám eddig semmiféle megkeresést nem kapott. A lap megjegyzi: bár a doktorok hiányoznak, Sárváron éppen most újítják fel a 2-es és 3-as körzetet ellátó gyermekorvosi rendelőt 160 millió forintból.

Nyitókép: Sárvár látképe, balra a Nádasdy-vár. Molnár-Bernáth László / MTVA Fotó

 

#Belföld#sárvár#gyermekorvos#felmondás#távozás

Címlapról ajánljuk