Belföld

Neonáci nagygyűlés Sopronban: a rendőrség azt ígéri, közbelép, ha szükséges

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 19:12

Októberben lesz a neonáci találkozó Sopronban, a rendőrség is készül rá.

Októberben osztrák neonáci szervezetek tartanak nagygyűlést Sopronban 1. Gerd Honsik Európa Kongresszus néven, a Mérce szerint azonban erről sem a lakosság, sem a polgármester nem tudott.

Az ORFK ma kiadott egy közleményt az ügyben, mint írták október 6-7-8-án „neonáci szervezetek terveznek egy közösségi eseményt megtartani Sopronban”.

Információik szerint a rendezvény szélsőjobboldali találkozó lesz, amelyre várhatóan radikális szimpatizánsok érkeznek Európa országaiból, „így okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése”.

Hozzátették: Magyarország zéró toleranciát hirdetett az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen, és ezeket a jog eszközeivel is üldözi. 

A szélsőséges megnyilvánulásokkal szemben a rendőrség határozottan, ellentmondást nem tűrően, az elkövetés súlyának arányában fog fellépni, amennyiben szükséges

– írták. Hozzátették: a „kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes” közrend és közbiztonság fenntartása érdekében a rendőrség a szükséges intézkedéseket megteszi, együttműködve a társszervekkel, és az önkormányzattal.

Nyitókép: Getty Images

#Belföld#sopron#neonáci#gyűlés

Címlapról ajánljuk