Belföld

Kocsis Máté elmondta kik azok a külföldről fizetett álcivilek: lényegében az, aki kérdezi

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 27. 15:40

A politikus szerint a svéd NATO-csatlakozás késleltetéséért Gulyás Márton is felelős.

Nyílt posztban utasította vissza Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, hogy interjút adjon Gulyás Mártonnak, a Partizán műsorvezetőjének. 

Gulyás Márton úgy fogalmazott: „Fontos lenne, hogy (Kocsis Máté) személyesen világítsa meg, kik azok az úgynevezett álcivilek, akik veszélyt jelentenek Magyarország önrendelkezésére. Nagyon fontos kérdések és akkor még a svéd NATO-csatlakozásról nem beszéltünk”.

A politikus erre azt írta: „Ha figyelte a sajtótájékoztatómat (még az ön által tett meghívás előtt), láthatta, külön kitértem arra, hogy 

elsőként mindig az érintettek szokták izgatottan megkérdezni, hogy vajon kik azok az álcivilek, kikre gondol a kormány, amikor külföldről finanszírozott szervezetekről beszél.

Kocsis Máté hozzátette: „A svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett. Komoly diplomáciai feszültséget szít a két ország között a maguk 10 perces kis hamissága” – utalt egy korábbi Partizán-anyagra.

A politikus nem fogadta el a meghívást, mert nem érezné jól magát, „ha akár csak egyetlen ember is” miatta nézné.

„Ön propagandista, abból is a tehetségesebbek közül való. Jól és ügyesen csomagolja be valós politikai céljait, de sokszor mégis áttetsző ez a lepel, ezért kérem ne várja, hogy asszisztáljak mindehhez. Se most, sem a jövőben” – írta Kocsis Máté.

A Fidesz frakciója továbbra is húzza az időt a svéd NATO-csatlakozással kapcsolatban:


Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#kocsis máté#propaganda#svédország#civil#média

Címlapról ajánljuk