Belföld

Magyarázkodik a vesztegetéssel lebukott volt fideszes polgármesterjelölt

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 23. 11:42

Azt állítja, hogy valójában ő akarta lebuktatni a kétfarkúak és a DK összejátszását.

Lévai István Zoltán egykori fideszes polgármesterjelölt egy Facebook-bejegyzésben próbálta megmagyarázni, hogy valójában miért próbálta megvesztegetni a kutyapártos Aleva Mártát. Az azóta a Fideszből is kilépő Lévai saját bevallása szerint csak „a Demokratikus Koalíció és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt kerületi „összejátszását” szerette volna lebuktatni” – vette észre a Magyar Hang.

Állítása szerint már tavasszal megtudta, hogy a kutyapárt nem fog jelölteket állítani a kerületben azért, hogy a DK-s polgármester Szaniszló Sándor megtarthassa poziciót.

Lévai azért találkozott Alevával, hogy a két párt közötti együttműködésre felhívja a figyelmet. Hozzátette, hogy Szaniszló tudott a „lejáratására szervezett akcióról, így szerinte bebizonyosodott az összejátszás.”

A bejegyzésben azt is írta, hogy vállalja a politikai felelősséget a hibájáért, ezért le is mondott. Lévai ennek ellenére megtartja a kerületi képviselői helyét, mert ahogy ő fogalmaz: azt egyéni jelöltként szerezte, a továbbiakban függetlenként fog a testületben tevékenykedni. A bejegyzés teljes egészében itt olvasható el.

Lévai vesztegetési kísérletével az RTL Híradója is foglalkozott:

Nyitókép: RTL

#Belföld#lévai istván zoltán#mkkp#kutyapárt#aleva márta#5 millió

Címlapról ajánljuk