Belföld

Hálapénzzel buktak le, büntetőeljárás indult a dunaújvárosi kórház dolgozói ellen

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 22. 17:28

Felfüggesztették a dunaújvárosi kórház egyik főorvosát és asszisztensét, miután kiderült: hálapénzt fogadtak el. Vesztegetés ügyben büntetőeljárás indult.

Hálapénzt fogadott el a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet egyik főorvosa és asszisztense, büntetőeljárás indult ellenük – írja a Telex.

Az intézmény a lap megkeresésére azt írta: két munkatársukat is felfüggesztették, miután augusztus 30-án ellenőrzést végzett a kórházban a Nemzeti Védelmi Szolgálat. „A két érintett személyt a megbízhatósági vizsgálat alkalmából kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés gyanúja miatt felelősségre vonták. A kórházunkban lévő főorvossal és asszisztensével közös megegyezéssel megszüntettük az alkalmazotti jogviszonyt” – írták.

A lapnak a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette a hírt. Mint közölték, egy személlyel szemben vesztegetés, valamint vesztegetés elfogadása, míg egy másik ellen vesztegetés elfogadása miatt folytatnak büntetőeljárást, mindketten szabadlábon védekezhetnek.

Nem ez az első tettenérés az utóbbi időből. Mint arról a Híradó is beszámolt, július elején hálapénz elfogadásával lebukott főorvosok miatt kényszerülhettek átszervezni a szakrendeléseket a fehérgyarmati kórházban.


Nyitókép: Vizsgáló a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház megújult szülészeti osztályán az átadó napján, 2022. január 17-én. Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#dunaújváros#kórház#főorvos#asszisztens#hálapénz#büntetőeljárás

Címlapról ajánljuk