Belföld

„Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni” – halálos fenyegetést kapott David Pressman

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 8:52

A tápiószecsői férfi utóbb azt állította, hogy az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és így akarta tesztelni a magyar hatóságokat. Angolul mondjuk nem beszél.

A Központi Nyomozó Főügyészség a nyáron rövid időre őrizetbe vett egy tápiószecsői férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy internetes üzenetben fenyegette meg David Pressmant, az Egyesült Államok budapesti nagykövetét – tudta meg a 24.hu.

A portál úgy tudja, az 53 éves férfi a gyanú szerint a nagykövetség által fenntartott Twitter-oldal üzenőfalára a többi között azt írta a nagykövetnek címezve: „Mondj le, te buzi, ha nem akarsz koporsóban távozni Magyarországról”.

Az ügyészség és a rendőrség július 18-án reggel szállt ki a férfi házához, ahol házkutatást tartottak. A férfit letartóztatták, ám néhány nap múlva szabadlábra került.

A 24.hu azt írja, a férfi, aki maga bocsátotta a portál rendelkezésére az ügy iratait, azt állította, hogy ugyan nem beszél angolul, de az Egyesült Államok titkosszolgálatának dolgozik, és a magyar hatóságok tesztelése céljából írta az üzenetet. Később azt kérte, a lap mégse írjon az ügyről, mert az illetékes szövetségi tiszt megtiltotta, hogy a médiához forduljon.

A lap emlékeztet rá: a férfi a Gyurcsány-kormány idején a Fidesz-közeli sajtóban idézett szavai alapján azt állította, hogy a szocialisták választási csalást követtek el a körzetében, az MSZP viszont azt közölte, hogy a férfi semmilyen funkciót nem töltött be a pártszervezetben, és állításai valótlanok.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

#Belföld#david pressman#tápiószecső#halálos fenyegetés

Címlapról ajánljuk