Belföld

Fóliázatlan könyvet talált Ferihegyen a fideszes EP-képviselő, rögtön jelentette a főispánnak

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 20. 16:58

Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő bejelentést tett a budapesti főispánnál, miután a ferihegyi reptéren a gyermekkönyvek között talált egy könyvet.

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést szerdán a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében szerinte „nyilvánvalóan öncélú homoszexuális tartalmat” árusítanak a gyermekkönyvek között – írja az MTI.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botondnak címzett levelét, amelyben azt írta: hétfőn arra lett figyelmes, hogy Ferihegyen Alice Oseman Heartstopper sorozatba tartozó könyveit a gyermekkönyvek között árulják.

Az EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében a gyermekvédelmi jogszabályok betartását és gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri a főispántól. 

Korábban a Lírát 12 millióra büntették, amiért Alice Oseman Heartstopper – Fülig beléd zúgtam című ifjúsági regényét az ifjúsági regények közé tették ki, amely könyvön egyszer már Rétvári Bence is kiakadt.  

Korábban a Háttér Társaság munkatársa, Dombos Tamás a Reggeliben arról beszélt, hogy lehetnek még könyvesboltok elleni bírságok, a jogi szabályozás viszont nem világos.

Nyitókép: Rosta Tibor / MTI

 

#Belföld#hidvéghi balázs#ep-képviselő#liszt ferenc nemzetközi repülőtér#fóliázás#gyermekvédelmi törvény

Címlapról ajánljuk