Saját magát avatta díszpolgárrá Diósd polgármestere33 évet töltött a város élén, már illett kitüntetni.
Belföld

Saját magát avatta díszpolgárrá Diósd polgármestere

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 19. 17:14

33 évet töltött a város élén, már illett kitüntetni.

Diósd regnáló polgármesterének adta át a díszpolgári címet Diósd regnáló polgármestere, szúrta ki a 444. A 33 éve a települést vezető Spéth Géza ezentúl nemcsak polgármester, hanem díszpolgármester.

A hatodik ciklusát töltő politikusról azt írta a képviselőtestület: „A képviselő-testület 153/2023. (VIII.29.) számú határozatával Spéth Géza részére, 2023. évben díszpolgári címet adományozott. A képviselő-testület nevében gratulálunk és köszönjük az elmúlt 33 évet, amit városunk szolgálatában tett!”

A lap arról ír, hogy a ritka döntést nem tiltja jogszabály, a díszpolgári címekről úgy születik határozat, hogy  a „cím adományozására irányuló javaslatokat az e célra létrehozott Előkészítő Bizottság véleményezi. Az Előkészítő Bizottság ajánlása alapján az adományozásra a polgármester tesz javaslatot a képviselő-testületnek. Az adományozásra irányuló előterjesztésben a megalapozott döntéshez szükséges részletességgel be kell mutatni a jelölt személy életútját, valamint a díszpolgári cím alapjául szolgáló érdemeket. A díszpolgári cím odaítéléséről a képviselő-testület minősített többséggel határoz”.

#Belföld#diósd#díszpolgár#polgármester#díj#képviselőtestület

Címlapról ajánljuk