Belföld

A Kirill pátriárka által kitüntetett Soltész Miklós a Szivárvány Óvodában beszélt az „LMBTQ-propagandáról”

Mohos MátéMohos Máté

2023. szeptember 18. 21:40

Szerinte amikor a református egyház 1999-ben elnevezte a régi óvodát a szivárványról, az „még nem volt jele az újkori szivárványmozgalomnak”.

Átadta a berettyóújfalui Szivárvány Református Óvodát Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki nemrég azzal büszkélkedett el, hogy kitüntette őt az orosz Kirill pátriárka.

Az államtitkár arról beszélt: amikor a református egyház 1999-ben elnevezte a régi óvodát a szivárványról, az „még nem volt jele az újkori szivárványmozgalomnak”.

A szivárványos zászlót az LMBTQ-közeg a hetvenes évek óta használja, de erről anno valószínűleg nem értesítették Soltészt. A szivárványt már olyannyira használta az LMBTQ-közösség a kilencvenes évek végén, hogy az első, ekkoriban megtartott Budapest Pride-okon is lehetett azt látni.

Azt mondta: a szivárvány a szövetségkötés szimbóluma. Kérte a szülőket: „ne üljenek fel új szivárványos dolgoknak, azok a gyerekeket tönkreteszik”. Így folytatta: „Vegyük vissza a szivárvány értékét”, mert az a teremtett környezet alapja.

Fekete Károly tiszántúli református püspök jelezte: az országban 35 milliárd forintot fordítottak a beruházásokra, ebből egyházkerületükben 10,8 milliárd forintból 23 óvoda épült, illetve újult meg az elmúlt négy esztendőben.

Nyitókép: MTI / Czeglédi Zsolt

#Belföld#Soltész Miklós#óvoda#szivárvány#beszéd#lmbtq

Címlapról ajánljuk