EUEurópa

Uniós százmilliókból épül új óvoda Kiskunmajsán

rtl.hurtl.hu

2024. április 26. 17:14

Az önkormányzat 331,86 millió forint európai uniós támogatásban, valamint a Nemzeti Helyreállítási Alaptól 88,14 millió forint forrásban részesült.   

Összesen 420 millió forint támogatásból új, két csoportszobás bölcsőde építése kezdődik meg még tavasszal a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunmajsán, közölte a település polgármestere pénteken az MTI-vel.

Patkós Zsolt (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum-Élhető Kiskunmajsa Egyesület) elmondta: 

a beruházáshoz az önkormányzat 331,86 millió forint európai uniós támogatásban, valamint a Nemzeti Helyreállítási Alaptól 88,14 millió forint forrásban részesült.   

A kivitelezési munkálatok már április végén megkezdődnek a Petőfi utca és a Csatorna sor kereszteződésében az önkormányzat tulajdonában álló üres telken.    

 A több mint 400 négyzetméter alapterületű, korszerű és teljeskörűen akadálymentes intézményhez tartozik majd egy fedett terasz és egy játszóudvar is, rajta fedett tárolóval. Ezen kívül a Petőfi utca felől kialakítanak kilenc – köztük egy akadálymentes – parkolót és lesz kerékpártároló is, sorolta.     

A polgármester felidézte: a településen működő Ciróka Bölcsőde 47 férőhelyes, a legutóbb, 2020 őszén felavatott két csoportszobás Csodavilág Mini Bölcsőde pedig 16 gyermek nevelésére alkalmas.  Az új intézmény létrehozásával hat munkavállaló részére teremthetnek munkahelyet. Patkós Zsolt hangsúlyozta: az új telephely létesítésének fő oka a szülői igényekre való reagálás.  

Nyitókép: Pexels

#Európa#kiskunmajsa#óvoda#uniós pénz#uniós támogatás

Címlapról ajánljuk