Rákay Philip remegő hangon kiabált, Kern András megbánta a tahóparkolást, Peruban előkerültek az állítólagos földönkívüliekA lezuhant kisgép tragédiája, szenzációs földönkívüli-leletek, tanítás közben kiürített iskola, Kern András szabálytalan parkolása és a kötcsei piknik képei tartották lázban az országot az elmúlt héten. Feszülten követte a világ az ezer méteres mélységben rekedt amerikai barlangász kimentését is, akit több napon át egy magyar doktornő tartott életben. A Konyhafőnökben Marika néni jött, és kiosztotta Sárközi Ákost, bombanévsorral jön az új Nyerő Páros. Ezek a hét videói.
Belföld

Rákay Philip remegő hangon kiabált, Kern András megbánta a tahóparkolást, Peruban előkerültek az állítólagos földönkívüliek

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 16. 20:15

A lezuhant kisgép tragédiája, szenzációs földönkívüli-leletek, tanítás közben kiürített iskola, Kern András szabálytalan parkolása és a kötcsei piknik képei tartották lázban az országot az elmúlt héten. Feszülten követte a világ az ezer méteres mélységben rekedt amerikai barlangász kimentését is, akit több napon át egy magyar doktornő tartott életben. A Konyhafőnökben Marika néni jött, és kiosztotta Sárközi Ákost, bombanévsorral jön az új Nyerő Páros. Ezek a hét videói.

Múlt hét szombaton megtartották az éves kötcsei pikniket, a Fidesz hagyományos politikai szezonnyitóját. Itt Orbán Viktor arról beszélt, hogy 2034-ig tervezi a kormányzást. A miniszterelnök elismerte, hogy az utóbb időben csökkent a népszerűségük, aminek okát főleg a gazdasági válságban látja. Az ellenzékről azt mondta, hogy gyenge, és ezzel a Híradónknak nyilatkozó politikai elemző sem vitatkozik.


Rákay Philip futóbolondnak nevezett egy tüntetőt, amikor pedig meglátta a kérdező újságírók között a 444 munkatársát, felháborodott, és azt kérdezte: „Hogy van pofája magának egyáltalán idejönni?” A kormányközeli producer és tanácsadó ugyanis az iróniát fel nem ismerve úgy találta, hogy a portál „undorító, lejárató, ocsmány, bodyshaming” cikket írt az Origo főszerkesztőjéről. Rákay hangja valódi felindultságot árult el.

A nőkre építik a családpolitikát

Új szakasz kezdődik a népesedési politikában, ez nem csak pénzbeli juttatásokat jelent – Orbán Viktor a csütörtöki demográfiai fórumon arról beszélt, hogy a háromgyermekes anyákra is kiterjesztik a személyi jövedelemadó-mentességet, de azt nem mondta, mikor. Novák Katalin államfő ugyanott kihirdette a családok védelmének 12 pontját. A DK szerint a kormány tettei ellentmondanak annak, amiről beszélt Orbán Viktor.

Tragédiák

Vasárnap bemutató közben lezuhant és kigyulladt egy repülő a börgöndi légi parádén. A gépet vezető két pilóta, apa és fia azonnal meghaltak. A kisgép egy négyfős család kocsija mellé zuhant. Mindannyian megsérültek: a szülők és a két kisgyerek is. A nézők között pánik tört ki.


Napokkal később a súlyosan megégett kislány jobban lett, felébresztették, és már önállóan lélegzik. Könnyebben megsérült testvére már hazamehetett, róla most nagymamája és nagynénje gondoskodik – a Híradónak nyilatkozott a kisfiúról gondoskodó rokon, egyebek mellett azt mondta, „megégett szegénynek a füle”. Az édesapa állapota is javul, már ő is magához tért. A Somogy megyei Karádon élő családnak a polgármester adománygyűjtést indított. A tragédia helyszínét most is feketére égett fű és a repülő roncsainak darabjai borítják. Az ügyben büntetőeljárást indított a rendőrség.


A lezuhant pilóták a szegedi repülés meghatározó alakjai voltak. Az őket ismerők szerint a 67 éves apának és 37 éves fiának a szenvedélye volt a repülés. A tragédia híre mindenkit megrázott.


37 évesen, váratlan balesetben hunyt el Heidt Edina, az Amazonok egykori támadója. A sportoló múlt péntek éjszaka, a II. kerületi Frankel Leó úton haladt elektromos rollerrel, céges rendezvényről tartott haza. Edina a villamossínek környékén eshetett el, és amikor a mentők kiértek, eszméletlen állapotban volt. Kiderült, súlyos koponyasérülést szenvedett. Nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt.

Tanítás közben jöttek a végrehajtók

Nagy port kavart a héten, hogy tanítás közben ürítették ki a soroksári Qualitas Gimnáziumot a végrehajtók, rendőri biztosítás mellett – ahogy arról az rtl.hu és az RTL Híradó elsőként beszámolt. Mindezt a diákok az osztálytermek ablakából nézték végig, majd mindenkit kihívtak az udvarra, hogy elmondják, elárverezték fejük felül az épületet.


Az alapítványi iskola épületét már tavaly októberben elárverezték, de erről az igazgató senkinek nem szólt. A szülőket felháborította, hogy nem tudtak előre az intézkedésről. Az igazgató viszont azzal védekezett, hogy „nem akart farkast kiáltani”. Ott Ferenc elmondta, ezen a héten a diákok még online oktatásban részesülnek, jövő héttől normális tanrendben folytatódik a tanév. Az igazgató Orbán Viktornak is üzent.


Később megszólalt az RTL-nek a Qualitas épületét megvásárló cég, kiderült, bérleti díj ellenében maradhat az iskola.

Idegmérgek az ELTE laboratóriumában

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a honvédség szakemberei kedd este vonultak ki az ELTE egyik laboratóriumába, ahol rendkívül veszélyes idegmérgeket, köztük szarint találhattak több tucat üvegcsében. A rendőrség megerősítette, hogy vizsgálják az ügyet, büntetőeljárást indítottak. Az egyetem szerint a kutatóik az egyik laborban olyan régi címkéjű veszélyes anyagot találtak, ami „mára feltehetőleg teljesen lebomlott”. A történtek miatt pedig senki sem volt veszélyben.

Újabb rossz hír az autósoknak

A GKI szerint már idén 700 forint fölé drágulhat az üzemanyag. Úgy számolnak, már most havi 10 ezer forinttal többet hagy a kutakon egy átlagos család, ha ugyanannyit tankol, mint tavaly. Emelkedik az olajár, és Magyarországon különadók is terhelik a tankolást.


Az RTL Híradó kiszámolta: 20 forinttal is olcsóbbá tehetné az üzemanyagok literjét a kormány, ha az euróárfolyamhoz illesztené a jövedéki adó emelését


Sokakat felháborított múlt héten, hogy Kern András szabálytalanul, a járdán parkolt le kocsijával a Margit híd közelében, egy II. kerületi pékség előtt. A tilosban álló autót a Blikk egyik olvasója fotózta le. A kerület polgármestere a Kern kocsijáról készült képeket közzétéve „tahóparkolást” emlegetett. A színész később azt mondta az RTL-nek: megbánta, hogy szabálytalankodott.

Mentés ezer méter mélyről

Bravúros mentőakcióval sikerült a felszínre hozni azt az amerikai barlangászt, aki Törökországban ezer méter mélyen lett rosszul. Mark Dickey-nek belső vérzése lett, és vért hányt. Saját lábán nem tudta elhagyni a barlangot, ezért expedíciót szerveztek a kimentésére, ebben összesen 190-en vettek részt. Az amerikai férfi nem sokkal a kimentése után a kórházból posztolt, köszönetnyilvánításában külön megemlítve azt a magyar doktornőt, aki a mélyben ellátta őt.


Zádor Zsófia hazaérkezése után azt mondta, ha nem érkezik meg időben a segítség, nem mentőakcióról lett volna szó, hanem a holttest kiszállításáról.

Földrengés és viharok

A múlt héten több pusztító természeti katasztrófa is csapott le Észak-Afrikára. Múlt szombaton Marokkót rázta meg 7-es erősségű földrengés, a halálos áldozatok száma megközelíti a háromezret. Sokan napokon át a szabad ég alatt éjszakáztak, a mentést nehezítette, hogy több utórengést is mértek. A rengés óriási károkat okozott Marrákes történelmi belvárosában.


Még ennél is súlyosabb a helyzet Líbiában, ahol akár a 20 ezret is elérheti az árvíz halálos áldozatainak száma. Hivatalosan eddig több mint ötezer halálos áldozatról és tízezret meghaladó eltűntről beszélnek. A legsúlyosabban érintett Földközi-tengeri település, Derna utcáin halottak százai hevernek. Utcákon, a kórházak udvarán, folyósóin gyűjtik a holttesteket.

9/11

Szellő István a nászútjáról fordult vissza, Erős Antónia pedig a sorból kiállva rohant be az RTL-be 2001. szeptember 11-én. Így emlékeztek vissza az RTL híradósai a 22 évvel ezelőtti terrortámadás napjára, amiről a terrorcselekmény 22. évfordulóján tettünk közzé videót:

Ufóőrület és egy bizarr verseny

Különleges lelet került elő egy perui bányából. Jaime Maussan ufókutató, újságíró azt állítja, hogy az újonnan talált háromujjú múmiák DNS-e eltér az emberétől, és szerinte ez bizonyítja, hogy volt idő, amikor az emberiség nem volt egyedül a bolygón. A Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem szénizotópos kormeghatározást végzett, ezek szerint a háromujjú, fogak nélküli, kétszemű testek több mint 1000 évesek. A bizarr bemutató azonban sokakban kételkedést váltott ki, egyesek azzal viccelődtek, hogy a holttestek „mutáns macskák”.


A Fókusznak a Hihetetlen Magazin felelős szerkesztője és Kánai András jövőkutató beszélt arról, milyen következményekkel járhat, ha a lényekről bebizonyosodik, hogy valóban földönkívüliek.


A Fókusz stábja ott volt az ország legbizarrabb megmérettetésén, a nyíregyházi sírásóversenyen. Finoman szólva sem a legnépszerűbb foglalkozásról van szó. Már csak az extrém fizikai megterhelés miatt is nehéz munkaerőt toborozni, de a foglalkozás lelkileg is nagy terhet ró azokra, akik ezt a hivatást választják.

Sorsfordító pillanatok

Pontosan 60 éve, 1963. nyarán találkozott először Koncz Zsuzsa és Bródy János Balatongyörökön, egy mólónál. Sorsfordító pillanat volt ez. A Fókusz ott volt, amikor Koncz és Bródy visszamentek ahhoz a mólóhoz, ahol megpecsételődött közös útjuk.


Sokakat érdekelt a Cápák között múlt heti adásából az a videó, amelyben arról számoltunk be, hogy 2,2 milliárd forintot hozott Vastag Csaba slágere a Szaksolar vállalkozójánk. Szakmári Tamás nehéz körülmények között nevelkedett, és kénytelen volt idő előtt önállósodni. Segédmunkásként kezdte, de több mint 3 évvel ezelőtt megalapította a Szaksolár vállalkozását, amihez Vastag Csabának is köze volt.


Egy másik ötlet pedig arra késztette a Cápákat, hogy egészen megnyíljanak magánéleti kérdésekben. Látszik, hogy a szülőség kérdése mélyen érinti a Cápák között befektetőit. Ez a csak az rtl.hu-n látható exkluzív pitchből derült ki. Az exkluzív online pitcheket mindig szerda este 8-kor mutatjuk be az rtl.hu-n.

Marika néni és a nagy kiborulások A Konyhafőnökben

A Konyhafőnökbe a héten sztárvendég érkezett: Marika néni rengeteg ajándékot hozott, de emellett kiosztott néhány szemrehányást is: a versenyzőkkel kezet mosatott, Sárközi Ákosnak pedig megmondta, hogy túl erőszakos.


A pirosak lekörözték a kékeket a Rumourban, Rácz Jenő éttermében. Miután a séf megtudta, hogy a kékek csak 5 perc csúszással tudnak kitálalni, saját csapatát hívta segítségül, hogy a vendégek ne maradjanak étel nélkül. „Na a bénák” – mondták nevetve a pirosak, akik idő előtt végeztek a feladataikkal.


Iza kikészült a Textúra konyhájában. Miközben Földi Laci folyamatosan azt figyelte, hogy áll a feladataival, Iza nem vette észre, hogy az éppen melegített tejszínje kifutott, és eláztatta az egész konyhát. A nem várt özönvíz láttán a lány a sírás határára került.


Folytatódik a Voice! A múlt szombati adás nemcsak fantasztikus előadókat tartogatott, hanem meglepetésprodukciókat is. Curtis a Lehetne újra február rapverziója után úgy érezte, elő kell adnia az eredeti saját dalát. A rapper elárulta: ezt a dalt az elvonón írta. 

Október 2-től jön a Nyerő Páros és a Survivor

A Nyerő Páros legendássá vált villája ismét megtelik sztárpárokkal, és ahogy az lenni szokott, a feszültség is a tetőfokára hág a sorsdöntő játékok közben. Ahogy az alábbi előzetesből kiderül, Vastag Csaba feleségét például teljesen elragadja a játék heve. Torka szakadtából kiabál az énekessel.

Érdemes azonban tovább maradni a képernyő előtt, ugyanis nem akármilyen formában tér vissza a világ egyik legnépszerűbb túlélőshow-ja, a Survivor sem. Az új évadban a Generációk harcát követhetjük végig, közvetlenül a Nyerő Páros után október 2-ától – hétköznapoként. Íme egy kis közös ízelítő a két show-ból:

 

 

 

 

#Belföld#orbán viktor#családpolitika#kötcsei piknik#rákay philip#Nyerő Páros#Survivor#vastag csaba#Cápák között#Qualitas gimnázium#marika néni#ufó#földönkívüli#lezuhant repülő#földrengés#marokkó#líbia#kern andrás#parkolás#a hét videói

Címlapról ajánljuk