Belföld

Ipoly Erdő: Ha illegális bevándorlót lát valaki, ne próbálja feltartóztatni

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 15. 20:24

Az Ipoly Erdő a magányos túrázást és az éjszakai erdei tartózkodást jelenleg nem javasolja.

Kérjük az erdőlátogatókat, ha illegális bevándorló csoporttal találkoznak ne teremtsenek velük kapcsolatot, ne próbálják megállítani, feltartóztatni őket – írja a felhívásában az Ipoly Erdő Zrt. azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt időszakban a Börzsönyben és a Cserhátban megnövekedett az illegális bevándorlók száma, akik a közeli szlovák-magyar határszakasz felé tartanak. Azt kérik, akik ilyen csoportokkal találkoznak, azok hívják a rendőrséget.

A posztban azt is írták, hogy bár atrocitásról sem az erdőgazdaságnak, sem a hatóságnak nincs tudomása, a magányos túrázást és az éjszakai erdei tartózkodást jelenleg nem javasolják.

Az erdészet szerint az erdőben hátrahagyott hulladék mennyisége is megnövekedett az elmúlt hetekben, így arra kérik a túrázókat, ha lehetőségük van rá, segítsék a hulladék összegyűjtését.

Nemrég Diósjenő polgármestere jelezte, hogy migrációs főútvonal lett a Börzsöny. A település honlapján közölt felhívásában arról írt, egyre több menekültet látnak a környéken. Székely József arról is írt, hogy hátizsákos – nem turistának kinéző – népes csoportokkal lehet találkozni az erdőben:


Nyitókép: Ipoly Erdő Zrt.

#Belföld#ipoly erdő zrt#migráns#illegális bevándorlók#börzsöny#Cserhát#rendőrség

Címlapról ajánljuk