Orbán házától pár száz méterre találtak 90 menekültet a XII. kerületbenEgy Béla Király úti családi házban bukkantak a 90 emberre. Ez az az út, ahol Áder János villája van, és ott található a köztársasági elnöki rezidencia is.
Belföld

Orbán házától pár száz méterre találtak 90 menekültet a XII. kerületben

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 14. 19:29

Egy Béla Király úti családi házban bukkantak a 90 emberre. Ez az az út, ahol Áder János villája van, és ott található a köztársasági elnöki rezidencia is.

Kilencven embert – férfiakat, nőket és gyerekeket – találtak a XII. kerületben, egy Béla király úti ingatlanban csütörtök délután  – írja a police.hu. Az ott talált emberek magukat töröknek, illetve kurdnak vallották, magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét pedig nem tudták igazolni – közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A rendőrök bejelentés alapján ellenőrizték egy családi házat.

A Béla Király út meglehetősen jó környéknek számít, méregdrága villákkal. Ott van például a Köztársasági Elnöki Rezidencia is, de Áder János villája is azon az úton található.

A 24.hu szerint az az épület, ahol a menekülteket találták, légvonalban csupán 2-300 méterre van Orbán Viktor miniszterelnök Cinege utcai házától.

Nyitókép: Olvasói fotó.

#Belföld#migráns#béla király út#rendőrség#kurd#török

Címlapról ajánljuk