Novák Katalin kórházban töltötte a hétfő estétNovák Katalin köztársasági elnöknek a sürgősségin kellett töltenie az éjszakát, alig tudott aludni.
Belföld

Novák Katalin kórházban töltötte a hétfő estét

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 7:32

Novák Katalin köztársasági elnöknek a sürgősségin kellett töltenie az éjszakát, alig tudott aludni.

Nagyinterjút adott Novák Katalin köztársasági elnök az InfoRádió Aréna című műsorának kedden este. Az államfő a családügyről, a budapesti Demográfiai Csúcsról és a kegyelmi ügyekről is mesélt. Szerinte a családközpontú gondolkodásnak Magyarország a Mekkája, mert „mi vagyunk az a hely, ahol érdemes találkozni annak érdekében, hogy a családokat érintő legfontosabb kérdésekről közösen gondolkodjunk.”

Az államfő a család kapcsán kérdésre válaszolva kifejtette, hogy „a család nem egy olyan rózsaszín dolog, amit a reklámokból látnak az emberek.”

Itt nem arról szól egy reggel, hogy mindenki békésen kenegeti margarinnal a kenyerét, és közben kellemesen elbeszélget arról, hogy kire mi vár aznap. A legtöbb család élete ennél sokkal hektikusabb, és nagyon sokszor vannak benne tragédiák, nehézségek

– fejtette ki Novák Katalin, aki ezt egy személyes példával is igyekezett alátámasztani.

Én most például azért aludtam éjszaka csak két órát, mert az egyik gyerekünket be kellett vinni a klinikára, és a sürgősségi ügyeleten töltöttük ezt az éjszakát

– mesélte Novák Katalin, aki hozzátette, gyereke szerencsére már jól van, hazaengedték és már otthon van.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

#Belföld#novák katalin#gyermek#család#kórház#sürgősségi

Címlapról ajánljuk