Belföld

Navracsics más véleményen van az EU jövőjéről, mint főnöke, Orbán Viktor

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 7:00

Navrcsics Tibor optimistább az Európai Unió túlélési esélyeit tekintve.

„Lehet, hogy átalakul, mint ahogy a mai Európai Unió nem azonos a hatok Európai Gazdasági Közösségével. De meg fog maradni az Európai Unió szerintem” - nyilatkozta Navracsics Tibor az atv.hu-nak. 

Mint arról beszámoltunk, zártkörű kötcsei beszédében Orbán Viktor azt mondta, 50 százalék az esélye, hogy az EU szétesik.

„Én optimistább vagyok az Európai Unió túlélési esélyeit tekintve. Úgy gondolom, hogy egyben fog maradni az Európai Unió” - mondta az atv.hu-nak a területfejlesztési és uniós forrásokért felelős miniszter.

Az elmúlt hetven évben nagyon sok olyan közös eljárás és olyan közös megoldás alakult ki, amelyik a tagállamok számára hasznos és jó, és bebizonyosodott, hogy jó

– tette hozzá Navracsics. A miniszter szerint „a gazdasági közösség is már számos olyan előnyt mutatott, amelyek következtében a tagállamok érdek mentén is úgy fognak dönteni, hogy az Európai Uniót fenntartják”.

Nyitókép: Navracsics Tibor a Révfülöpi Általános Iskola ünnepélyes átadásán és tanévnyitóján 2023. szeptember 1-jén. Fotó: MTI/Katona Tibor

 

#Belföld#eu#navracsics tibor#orbán viktor#Kötcse

Címlapról ajánljuk