Belföld

Kovács Alex Gábor indul a polgármesteri székért a Belvárosban

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 13. 9:14

Kovács Alex Gábor a Tiéd a Belváros Egyesület színeiben indul az ellenzéki pártok jelöltjeként a 2024-es önkormányzati választásokon. 

Kovács Alex Gábor indul a Belváros-Lipótváros ellenzéki polgármester-jelöltjeként a 2024-es önkormányzati választásokon – jelentette be az MSZP-s politikus a Facebook oldalán.

Kovács Alex Gábor nem a szocialisták, hanem a Tiéd a Belváros Egyesület színeiben indul, amely az ellenzéki pártok és a civilek szervezetek szövetsége. Az összellenzéki jelölt posztjában kitért az V. kerület népességfogyására:

Műemlékeinkből hotelek épülnek, számos közterületből vurstlit csinálnak: mintha az egész Belváros vigalmi negyed lenne, nem pedig otthon. Csodálkozunk, hogy a kerület lakossága drámaian csökken?

A politikus hozzátette, több ezren költöztek már el, szerinte azért, mert az itt élők érdekei teljesen háttérbe szorultak. Mint fogalmazott, szerinte akkor lesz élhető a belváros szíve, ha a lakók az elsők, nem a turisták, a szállodaépítők vagy a vezetés aktuális szeszélyei. „Az önkormányzati választáson, és ha kell, az ellenzéki előválasztáson is nyerni fogok” – üzente Kovács Alex Gábor.


Nyitókép: Facebook / Kovács Alex Gábor

#Belföld#kovács alex gábor#Belváros-Lipótváros#polgármester-jelölt#önkormányzati választások

Címlapról ajánljuk