Belföld

Kiderült, mikor jön a szeptemberi nyugdíj

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 12. 11:50

Családi pótlékot viszont nem utal a kincstár ebben a hónapban, mert augusztus végén osztotta ki.

A 24.hu azt írja, hogy a szeptember havi nyugdíjakat 2023. szeptember 12-én, kedden, tehát a mai napon utalja a Magyar Államkincstár. Ez azt jelenti, hogy akinek bankszámlára utalják a nyugdíját, az már ma kézhez is kaphatja. Viszont, ha valaki posai úton kapja, akkor az úgynevezett nyugdíjkifizetési naptárban rögzített napon fogja kivinni a futár.

A posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat. Így szeptember 12-e és szeptember 28-a között várható az szeptember havi nyugdíj postai kifizetése – írja a 24.hu az alon.hu-ra hivatkozva

Családi pótlékot viszont, amit rendszerint minden hónap legelső napjaiban, 1-je és 3-a között szoktak jóváírni azoknak a bankszámláján, akik jogosultak rá, ebben a hónapban nem utal az államkincstár, azt ugyanis az iskolakezdés költségeire való tekintettel már augusztus 25-én átutalták. 

Ez szeptemberre vonatkozóan azt jelenti, hogy a szeptemberi családi pótlékra bő egy hónapot kell várni, tehát október 2-áig. A nyugdíj témájával korábban az RTL Híradója is foglalkozott:


Nyitókép (illusztráció): Getty Images

#Belföld#nyugdíj#családi pótlék#szeptember#október

Címlapról ajánljuk