Futóverseny és focimeccs miatt is nehézkes a közlekedés BudapestenVasárnap délelőtt rendezik Budapesten a 38. Wizz Air Nemzetközi félmaratont, este hattól pedig a Magyarország-Csehország focimeccset.
Belföld

Futóverseny és focimeccs miatt is nehézkes a közlekedés vasárnap Budapesten

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. szeptember 10. 10:19

Vasárnap délelőtt rendezik Budapesten a 38. Wizz Air Nemzetközi félmaratont, este hattól pedig a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzést.

A 38. Wizz Air Nemzetközi félmaraton miatt utakat zárnak le szombaton és vasárnap a fővárosban, ezért változik a közösségi közlekedési járatok útvonala, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Szeptember 10-én, vasárnap rendezik Budapesten a 38. Wizz Air Nemzetközi félmaratont. A verseny idején számos, a közlekedést érintő korlátozásra kell készülni, ezért a BKK elsősorban az M2-es és az M4-es metró, a vasárnap reggel sűrűbben induló 4-es és 6-os villamosok, valamint a H5-ös HÉV használatát ajánlja a közlekedőknek.

A futóverseny miatt vasárnap 21 óráig le lesz zárva a XI. kerületi Pázmány Péter sétány. A vasárnapi lezárások érintik a Lánchidat, a Halász utcát, a Közraktár utcát, az alsó rakpartot és a Széchenyi István teret.

A közösségi közlekedést érintő változások részletei megtalálhatóak a BKK honlapján.

Magyarország-Csehország

Változások lesznek a közúti és a közösségi közlekedésben a fővárosban vasárnap a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzés idején is.

A Puskás Arénában vasárnap este hatkor kezdődik a Magyarország-Csehország válogatott labdarúgó mérkőzés.

A stadion környékén már 15:30-tól számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani. A korlátozott parkolási lehetőségek miatt a BKK azt kéri a szurkolóktól, hogy a helyszínt közösségi közlekedéssel közelítsék meg. Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

A stadionba a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni. Ugyanakkor a stadion gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló eljutási idővel a Keleti pályaudvartól, a Verseny utcán át is megközelíthető.

Akik autóbusszal érkeznek a mérkőzésre, azok a Reiner Frigyes park megállónál leszállva a Dózsa György úton keresztül közelíthetik meg a stadiont.

16 és 22 óra között lezárják az autós forgalom előtt a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Verseny utcát és az Istvánmezei utat, 19:50 és 20:30 között a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, valamint az Ifjúság útját a Dózsa György út és a Stefánia út között.

Nyitókép: A 37. Wizz Air Budapest Félmaraton rajtja a Pázmány Péter sétánynál a Budai alsó rakparton 2022. szeptember 11-én – Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

#Belföld#budapest#félmaraton#focimeccs#közlekedés#bkk

Címlapról ajánljuk