Belföld

L.L. Junior levelet írt Orbán Viktornak, kért tőle valamit

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 15:42

L.L. Junior azt szeretné, hogy Orbán Viktor tegyen lépéseket a magyarországi romák és a többségi társadalom jó viszonyáért.

L.L. Junior nyílt levelet írt Orbán Viktornak, amiben azt kéri a miniszterelnöktől, hogy álljon ki a magyarországi romák és a többségi társadalom jó viszonyáért – szúrta ki a Telex.

A zenész levelében a következőket kéri a miniszterelnöktől:

  • szigorítsa a jogszabályokat, és érje el, hogy az élet kioltására alkalmas vágó-szúró eszközök ne kerülhessenek közterületekre.
  • valamint segítse elő, hogy a „cigánybűnözés” és a „cigánybűnöző” kifejezések kikerüljenek a politikai közbeszédből.

L.L. Junior azt írta, hazafiként tekint magára, ám ahhoz, hogy a gyerekeik, az unokáik és a leszármazottaik is így érezhessenek, szerinte most kell „felvállalni egy-egy fontos küzdelmet”. Állítja, a romák többsége sok esetben indokolatlan általánosításokat kénytelen elszenvedni, amelyekből hátrányos megkülönböztetés és diszkrimináció is fakad.

Tisztelt Miniszterelnök Úr! (...) Ön közel 3 millió ember támogató szavazatát köszöni meg kormányzati ciklusok óta folyamatosan, én többszázezer emberhez juttathatom el a gondolataimat (...) Bízom benne, a fentiekben foglaltakkal egyetért, és segíthetünk egymásnak abban, hogy ne feszüljenek még jobban a jelenlegi viszonyok romák és nem romák között

– írta a zenész a Facebook oldalán megosztott bejegyzésben.

A lap megjegyzi: a téma egyrészt azért aktuális, mert a Mi Hazánk augusztus végén a Venyige utcai börtönnél tartott cigányellenes tüntetést, másrészt pedig a hétvégén cigány–magyar békemenet lesz Budapesten, amin a szervezők a magyarországi rasszizmus ellen szeretnének felszólalni.


L.L. Junior nemrégiben több embernél is kiverte a biztosítékot egy videóval, amin több mint 100 km/órával száguldozott a Petőfi hídon G.w.M barátjával együtt. A Híradó riportját itt nézheti meg a témában:

Nyitókép: RTL

 

#Belföld#l.l. junior#orbán viktor#nyílt levél#romák helyzete

Címlapról ajánljuk