Belföld

Képek: így tarolták le a Svábhegyet Tiborcz István elitklubja körül

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 8. 12:48

Kovács Gergely szerint a XII. kerületi önkormányzat észrevehette volna, hogy itt gyakorlatilag egy erdő volt, mégis meghagyták a területet beépíthető lakóövezetnek.

Korábban az rtl.hu is megírta, hogy a Tiborcz-féle BDPST Group privát klubja, a Botaniq Budai Klub megnyílt és már fotókat is lehetett róla látni, hogy hogyan néz ki belülről.

Az „elitklub” környékéről Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutyapárt elnöke osztott meg képeket Facebook-oldalán. A Fonográf klub ingatlanát és a körülötte elterülő, eredetileg erdős telket a Piarista Rend kapta meg egyházi kárpótlásul még a rendszerváltás után.

A Fonográf klub végül Tiborczék tulajdonába került, de mint a második képen látható, a piaristák az egész telek felaprózása, jelentős részben értékesítése, valamint a fás területek letarolása mellett döntöttek

– írta Kovács Gergely. 

Kovács szerint a XII. kerületi önkormányzat észrevehette volna, hogy itt gyakorlatilag egy erdő van, de nem így tettek, meghagyták a területet beépíthető lakóövezetnek, aminek látható a következménye.

A Kutyapárt elnöke megjegyzi: „a néhai Fonográf klub alatt látható Szíjj László NER-közeli vállalkozó tulajdona, balra lent észrevehető kis rész pedig a szintén NER-közeli Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozik.”

Szíjj László nevét akkor ismerhette meg a szélesebb nyilvánosság, amikor kiderült: az ő jachtján nyaralt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hogy ingyen vagy a miniszter fizetett, azt még ma sem lehet tudni:


Nyitókép: Facebook

#Belföld#Svábhegy#botaniq budai klub#tiborcz istván#letarol#mkkp

Címlapról ajánljuk