Belföld

Brutális bírságot kaphat, aki nem írja ki olvashatóan a házszámot

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 7. 8:11

Csúnyán megütheti a bokáját, aki nem figyel. De nem a büntetés a cél, hanem hogy a rendőrök, mentők vagy a postás tájékozódhassanak.

Törvényi előírás, és saját érdek is a házszám megfelelő feltüntetése az ingatlanokon, írja a székesfehérvári önkormányzat közleménye alapján a feol.hu. Akinek nincs kint, 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírságot, illetve 150 ezer forintig terjedő közigazgatási bírságot kaphat.

A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Ha a házszám nincs kint, az megnehezíti a mentősök, tűzoltók, rendőrök és a postások munkáját is, hívta fel a figyelmet az önkormányzat. 

Ajánló: Eltévednek a tűzoltók és a mentősök Gárdonyban, mert hiányoznak a házszámtáblák

Kiemelték: a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény szerint minden házszámmal ellátott épületen a tulajdonos feladata, hogy feltűntesse a házszámot. A tábla beszerzéséről, kihelyezéséről, szükség szerinti cseréjéről és pótlásáról is az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni. A házszámtáblát az ingatlan tulajdonosának az utcafronti kerítésen vagy az épület közterületi homlokzatán, a közterületről látható helyen kell elhelyeznie. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a házszámtáblát az ingatlanon bárhol, az utcáról látható helyen kell elhelyezni.

Dorka, a puli kutya vezette ájult gazdájához a mentőket Nagymaroson. Nem tudtak pontos házszámot, ezért keresgélni kezdtek az utcában, közben azonban a puli ugatni kezdett, és elindult az egyik ház felé:


Nyitókép: Czeglédi Zsolt / MTI

#Belföld#házszám#bírság#büntetés

Címlapról ajánljuk