Belföld

Több alkalommal is eltűnt a fideszes polgármester fiának cége, jelentős károkat hagyott maga után

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 11:29

Egymás után tűnt el a településekről, ahol közpénzes beruházásokért felelt.

Sikkasztás gyanúja miatt tett feljelentést a Komárom-Esztergom megyei Császár község önkormányzata a településen zajló bölcsődeépítés kapcsán, ahol a Buda Híd Kft. volt a kivitelező, írja az Átlátszó.

Mint írják, a cég, amelynek tulajdonosa Lipők Zoltán, Kemecse fideszes polgármesterének a fia, az önkormányzatok beszámolói szerint egymás után tűnt el a településekről, ahol közpénzes beruházásokért felelt. Az anyagi kár mellett a szellemi is jelentős: Császáron például szétszéledt a bölcsődei szakembergárda, a gyerekek és szülők pedig hiába várták a létesítmény megnyitását. Érden most próbálják visszaszerezni a Présház építési területét. 

Mint arról beszámoltunk, a portál arról értesült korábban, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kemecsén új bölcsőde épül, amit a Kemecsei Református Egyházközség valósít meg az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával 971 millió forintért, a kivitelező pedig a Buda Híd Kft. 

Azt azonban sem a Kemecsei Református Egyházközség, sem a település jegyzője nem árulta el, hogy a helyi fideszes polgármester fiának cége építi-e meg az új bölcsődét. A települést 23 éve Lipők Sándor fideszes polgármester vezeti, akinek fia, Lipők Zoltán 2022-ben vette meg a Buda Híd Kft.-t.

Az Átlátszó úgy értesült, hogy a bölcsőde építését  közbeszerzés nélkül nyerte el a polgármester fiának cége, a Buda Híd Kft., s bár az eljárás szabályos volt, mert az egyházaknak különleges jogaik vannak, mégis kérdéseket vet fel az ügy. A helyiek szerint ugyanis a kft. nem tudta befejezni a bölcsődét, ezért egy másik, szintén helyi favorit, a Kemeverb Kft. vette át a feladatokat.

A portál megkérdezte a Kemeverbet, hogy a cég tulajdonosa, Domokos Bianka valóban rokoni kapcsolatban áll Lipők Sándorral, Kemecse polgármesterével? A cég erre nem válaszolt, azt azonban kijelentették:

 „A TOP-1.4.1-19-SB1-2019-00020 azonosító számú „Bölcsőde építése Kemecse Városban” című projekt generálkivitelezését teljes mértékben a Kemeverb Kft. látta el a projekt kezdetétől a sikeres műszaki átadás-átvételig. A Buda Híd Kft. semmilyen formában nem áll üzleti kapcsolatban a Kemeverb Kft.-vel.”

Nyitókép: a városháza Kemecsén Fotó: Facebook

#Belföld#Kemecse#fideszes polgármester#lipők sándor#lipők zoltán

Címlapról ajánljuk