Borkai Zsolt letiltatta a partizános interjút, itt a teljes felvételBorkai Zsolt egykori fideszes polgármesternek a legkényesebb kérdéseket is feltették.
Belföld

Botrány a Partizánban: Borkai Zsolt letiltatta a beszélgetést, nyilvánosságra hozták az egész öt és fél órát

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 5. 19:20

Borkai Zsolt Győr egykori polgármestere múlt pénteken a Partizán vendége volt, az interjú másnapján letiltatta a beszélgetést. A teljes anyagot nyilvánosságra hozták. 

Borkai Zsolt Győr egykori polgármestere múlt pénteken a Partizán vendége volt. A közéletbe nemrég viharosan visszatérő Borkai azonban az interjú másnapján letiltatta a beszélgetést, így a szerkesztőség úgy döntött, a teljes, öt és fél órás anyagot közzéteszik. 

Borkai nemrég bejelentette, jövőre ismét elindul a választásokon, most pedig elárulta: egyesületének minden egyéni körzetben lesznek jelöltjei.

Borkairól 2019-ben, nem sokkal az önkormányzati választások előtt derült ki, hogy jachtos szexpartin vett részt győri üzletemberek, többek közt a dörzsölt ügyvédként és kaszinókirályként ismert Rákosfalvy Zoltán társaságában. A botrány után reflektorfénybe kerültek a társaság korrupciógyanús üzletei, a győri polipként ismert vállalkozói kör összefonódásai az önkormányzattal, sőt bizonyos esetekben Borkai családtagjaival.

Az interjúban Gulyás Márton azzal szembesítette Borkait, hogy polgármesterként többször olyan vállalkozókkal hajókázott, akik részben közpénzből gazdagodtak. Továbbá azzal, hogy a fia éveken át havi egymillió forintot kapott egy Rákosfalvyhoz kötődő, offshore-hátterű cégből, aminek nem is volt bevétele. Borkai szerint a fia Győr környékén keresett ipari fejlesztésre alkalmas területeket, de ennél többet nem tud a munkájáról és busás fizetéséről. „Nem az én dolgom.” Az Audi-telkekkel és Rákosfalvy-repülővel kapcsolatos kérdéseknél sem értette, miért kéne magyarázkodnia, továbbá azt sem ígérte meg, hogy ha ismét hatalomra jut, rokonai nem fognak többé önkormányzathoz kötődő üzletemberekkel bizniszelni. „Azért élhetnek? Tehetnek valamit?” – kérdezte a gyerekeiről.

Szóba került, hogy kik állhatnak az „Ördög ügyvédje” blog szivárogtatása mögött, és amikor felmerült, hogy esetleg mégis fideszes leszámolás áldozata lehet, elérzékenyült, és szünetet kért az interjúban.

Az életútinterjúban felidézték Borkai tornász múltját, szöuli aranyérmét és sportvezetői karrierjét is, benne a Hosszú Katinka-üggyel és a befuccsolt olimpiai pályázattal. A prostitúcióról tágabb összefüggésben is szó esik: Borkai szerint nem számít emberkereskedelemnek, ő pedig élete során többször fizetett már szexért, de polgármesterként csakis az adriai hajótúrán. 

Borkai Zsolt egykori győri, fideszes polgármesterről 2019 október elején, közvetlenül az önkormányzati választások előtt kezdett el pikáns képeket és videókat közzétenni az ismeretlen hátterű, Ördög Ügyvédje néven futó blog. A felvételek tanúsága szerint Borkai és barátja, Rákosfalvy Zoltán ügyvéd egy horvátországi jachton prostituáltak társaságában buliztak. A felvételek önmagukban is botrányt kavartak, hiszen egy magát konzervatívnak és kereszténynek valló párt házas politikusa volt a főszereplő, de hamarosan sok minden kiderült a Győrt irányító körről. 


A Partizánban a legkényesebb kérdéseket is előveszik ígéretük szerint. Itt megnézhetik a teljes beszélgetést:


Hozzászólna?

 

Nyitókép: Partizán / YouTube

#Belföld#borkai zsolt#partizán#interjú#letilt#győr#fidesz

Címlapról ajánljuk