Belföld

Zebrát avattak a VIII. kerületben: 80 millióba került, 4 évig készült

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 7:33

Lassú víz zebrát mos.

Átadtak egy zebrát a VIII. kerületi Orczy út és Kőris utca kereszteződésében: a gyalogátkelő 80 millió forintba került és négy évig készült, írja a 444.

A portál emlékeztet rá: a 2019-es önkormányzati választás előtt ez a zebra volt Camara-Bereczki Ferenc Miklósnak, a körzet közös ellenzéki képviselőjelöltjének a legfőbb kampányígérete. 

A portál meg is szólaltatta a józsefvárosi önkormányzati képviselőt, az MSZP elnökségi tagját. Egyebek mellett megkérdezték tőle, mi került a zebrán 80 millióba:

„Amikor jöttek a becslésekkel, hogy mennyibe kerül, én is meglepődtem. Ez valójában két gyalogátkelőhely, mert az Orczy úton és a Kőris után is van zebra. Járdaszigeteket kellett kialakítani, közvilágítást javítani, csapadékelvezetést megoldani, zöldterületet bővíteni, megújítani. A legtöbb pénzt, a költségvetés felét a jelzőlámpa vitte el. Mi azt gondoltuk, enélkül is rendben lenne, de a közlekedési hatósággal hónapokon keresztül ment az egyeztetés, végül csak így lehetett megoldani” – válaszolta  Camara-Bereczki Ferenc Miklós.

 

Nyitókép: Facebook

#Belföld#zebra#viii. kerület#átkelő#gyalogátkelő

Címlapról ajánljuk