Belföld

Nem szállít ki a lajosmizsei „no-go zónákba” egy büfé, futárjukat megtámadták, kirabolták

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 7:02

Hét utcát, területet is listáztak, ahova a futárjaik nem mennek ki.

Listát készített egy lajosmizsei büfé tulajdonosa, amelyen közli azokat az utcákat – „no-go zónákat” –, ahová nem szállít ki ételt. A rossz környéken előfordult, hogy rátámadtak az ételfutárra, a helyiek úgy tartják, a drog ural mindent a nyomortelepen, írja a Blikk.

A népszerű lajosmizsei gyorsétterem hét olyan utcát, területet is listázott, ahova ezentúl a futárjaik nem szállítanak ki ételt, írja a lap.

A hétfőn történtek miatt az alábbi utcákba a mai naptól nem szállítunk ki: Telepi út, Szív utca, Orgona utca, Bene szél utca, Dankó Pista utca, Fülemüle utca, Bene tanya. A futáraink testi épsége többet ér mindennél! Akik ezekben az utcákban laknak és nem tehetnek róla, azoktól elnézésüket kérjük! Rendelésüket szívesen elkészítjük, ha személyesen a büfénél átveszik

– idézi a Blikk a Club 75 Büfé Facebook-posztját.

„Sajnálatos módon a sofőrünket bántalmazták és kirabolták. Nem ez volt az első eset, hogy atrocitás érte őket ezen a környéken. Ez volt az i-re a pont, ezért döntöttünk így” – tette hozzá a vezetőség.

 

A büfé tulajdonosa a Blikknek elmondta, az érintett futár már jól van, a támadója akkor ütötte meg könyökkel, amikor a telefonját próbálta elvenni tőle. A tárcáját sikerült is, amiben rengeteg pénz volt. A futárjaik azon a környéken már jó ideje nem szállnak ki a kocsiból, csak az ablakon keresztül adják át az ételt, a támadás is ekkor történt. 

„A városban – mint mindenhol az országban – adódnak olyan problémák, amikre megoldást kell találni. A rendőrséggel nagyon jó a kapcsolatunk, rendszeresen konzultálunk, egyeztetünk. De a polgárőrség és egy önkormányzati közterület-felügyelő is segíti a munkánkat” – nyilatkozta a Blikknek Basky András polgármester.

„Nyilvánvalóan bizonyos embereket hátrányosan érint a vendéglátóhely döntése, de azt is meg kell érteni, hogy ha valakit atrocitás ért, nem szívesen vállalná fel még egyszer” – fűzte hozzá Basky.

Nyitókép: Google Utcakép

#Belföld#no-go#zóna#lajosmizse#drog#büfé

Címlapról ajánljuk