Belföld

Kizárt a DK egy képviselőt, mert szerintük együttműködött a Fidesszel

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 31. 10:13

Kizárták a Demokratikus Koalíció Pest megyei frakciójából dr. Tóth Ágnes képviselőt, aki ellen etikai eljárást is indítottak.

A Demokratikus Koalíció Pest megyei közgyűlésének képviselőcsoportja egyhangú döntéssel kizárta tagjai közül dr. Tóth Ágnes képviselőt, mert együttműködött a Fidesszel - közölte a párt Pest megyei közgyűlésének frakcióvezetője. Szabó Attila egy, az rtl.hu-nak eljuttatott közleményben kijelentette:

A Demokratikus Koalíció közössége nem tűr meg senkit a soraiban, aki bármilyen formában együttműködik a Fidesszel.

A közlemény szerint dr. Tóth Ágnes egy olyan egyesület tagja volt, amelyet a Fidesz vezette megyei önkormányzat többször pénzügyi támogatásában részesített. A támogatás egy részét egy online hírportál működtetésére fordították, amely a Fidesz érdekében rendszeresen negatív színben tüntette fel az ellenzék pártjait és képviselőit, közölte a DK.

A párt közlése szerint Dr. Tóth Ágnes egyetlen alkalommal sem jelezte párt- és frakciótársainak, hogy az érintett egyesületnek tagja, illetve, hogy azzal szerződéses jogviszonyban áll. Hozzátették, hogy képviselő ellen jelenleg is etikai eljárás zajlik.

Augusztusban Varga Zoltán Péter jobbikos politikus Facebook-oldalán írt arról, hogy dr. Tóth Ágnes a tulajdonosa annak az ingatlannak, amire a Dunakeszi Kistérségért Egyesület be van jegyezve, az őáltala aláírt hozzájárulásával. Ez egyesület posztja szerint az elmúlt években 32 millió forint közpénzt kapott t

öbbek között propagandamédia fenntartására attól a Fidesz-többségű Pest Megyei Önkormányzattól, amelyiknek dr. Tóth Ágnes a DK színeiben mandátumhoz jutó képviselője.


Nyitókép: Koszticsák Szilárd / MTI

 

#Belföld#demokratikus koalíció#kizárás

Címlapról ajánljuk