Belföld

Reviczky Gábor: Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 30. 9:22

Reviczky Gábort tavaly év végén diagnosztizálták prosztatarákkal. A színész most elárulta, hogyan derült fény betegségére.

Interjút adott a Nők Lapjának Reviczky Gábor, amiben szóba került rákkal való küzdelme, és azt is elárulta, hogyan jött rá arra, hogy daganatos betegsége van – írja a 24.hu.

Reviczky Gábort tavaly év végén diagnosztizálták prosztatarákkal, azonnal megműtötték, de a kezelések után áttéteket találtak nála, így a korábbi terveivel ellentétben – miszerint gyógyszeres kezelést szeretett volna – mégis bevállalta a kemoterápiás kezelést is. A Kossuth és Jászai Mari díjas színész július közepén a Fókusznak mesélt arról, hogy érzi magát:

Legalább lett volna valaki, aki őszinte. Aki a képembe mondja, hogy hát, te Revi, bizony rosszul nézel ki. Hogy a lélek is hálni jár beléd. Olyan, akivel őszintén meg tudtam volna beszélni a valós egészségi állapotomat, vagy az ebből adódó kilátásaimat! Tudod, milyen rossz folyton mellébeszélni, hazudozni? Rákos voltam, vagyok, nem elmebeteg

– mondta Reviczky Gábor a Nők Lapjának.

A magazinnak azt is elárulta a színész, hogyan derült fény betegségére. Egy nap a kollégái nyomására vadászni mentek, ami egészen addig rendben ment, amíg nem repült el felette egy fácán.

Soha életemben nem találtam még el vadat, de akkor pont a lábam elé zuhant a tetem, és abban a pillanatban rosszul lettem. Gyorsan kórházba vittek, és ott rövid vizsgálat után közölték, hogy rákos vagyok. Rögtön három daganatom is van…

– mesélte el a színész.

Reviczky hozzátette, a diagnózis során az is kiderült az is, hogy ez egyik daganat már tíz éve a testében lehet. Eddig négy sugárkezelésen van túl, de további kettő vár még rá. Megköszönte a sok támogatást és szeretet, amit kapott az elmúlt időszakban. Úgy tervezi, hogy ősszel visszatér a színre.

Nyitókép: Cseke Csilla / MTI

#Belföld#reviczky gábor#Rákbetegség#színész#daganatos betegség

Címlapról ajánljuk