Belföld

Hétvégenként Gyulára szállítják az ellátást igénylő gyerekeket a békéscsabai kórházból

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 30. 12:58

A békéscsabai kórházban péntek délutántól hétfő reggelig nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás. Ha a gyerekeknek hétvégén is szükségük van kórházi ellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai gyermekgyógyászati osztályra.

Hétvégenként átszállítják a kórházi ellátást igénylő gyerekeket a Békés Vármegyei Központi Kórházból – közölte Becsei László főigazgató főorvos.

Az intézmény közlemény adott ki arról, hogyan milyen változások lesznek a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályon. Mint írják, a gyulai és békéscsabai telephelyeken az intézményen belüli beteg utakat ideiglenesen, előreláthatóan ez év végéig átszervezték. A közleményből a következők derülnek ki:

  • A békéscsabai gyermekgyógyászati részlegen hétfőtől-pénteken 16 óráig folyamatosan biztosított a fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása, azonban pénteken a betegeket – amennyiben egészségi állapotuk megengedi – ezután hazaküldik.
  • A békéscsabai részlegen péntek 16 órától hétfő reggel 8 óráig nem lesz gyermekgyógyászati fekvőbetegellátás.
  • Amennyiben a gyerekeknek hétvégén is szükségük van kórházi ellátásra, akkor áthelyezik őket a gyulai Gyermekgyógyászati osztályra.

A közlemény szerint mindez az alapellátási gyermekügyelet ellátási idejét nem érinti, az változatlan formában működik tovább Békéscsabán – számol be róla a gyulatelevizio.hu.

Csak két uniós országban nagyobb az orvoshiány, mint Magyarországon, az Eurostat augusztusban közzétett, 2021-es adatokat tartalmazó statisztikája szerint.  Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ennél is nagyobb probléma a kevés szakdolgozó. Az egészségügyi államtitkárság úgy reagált: van elég orvos és szakdolgozó is:


Nyitókép: Google Street View

 

#Belföld#békéscsaba#kórház#gyermekosztály#ellátás#változás

Címlapról ajánljuk