Belföld

Félbetört fák, elárasztott házak – több megyében is tarolt a hétfői vihar

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 7:08

Több vármegyét is érintett a hétfői vihar, a tűzoltókat főleg útra, épületekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához riasztották.   

Több vármegyében is munkát adott a tűzoltóknak a viharos időjárás hétfő este: elsősorban útra, épületekre dőlt fák, letört ágak eltávolításához kérnek segítséget a tűzoltóktól - közölte a katasztrófavédelem hétfő éjjel az MTI-vel.

Mint írták, az intenzív csapadék és az erős szél fákat döntött ki, ágakat szakított közutakra, járdákra, kerítésekre és vezetékekre. Több helyen a közúti közlekedést akadályozzák a félbetört fák. Akadnak olyan esetek, ahol a villanyvezetéken fennakadt ágak eltávolításához, valamint ingatlanokba befolyt víz kiszivattyúzásához kérték a tűzoltók segítségét.

A közlemény szerint Baranya, Fejér, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyét is érintette a viharos időjárás. A bejelentések hétfő este folyamatosan érkeztek.

Kedden napközben a Dunától keletre kiemelten a Dunakanyar, Északi-középhegység térségében, illetve az Alföld keleti részén is előfordulhatnak heves zivatarok.

Viharral indult, viharral ér véget az augusztus

Augusztus elején hatalmas pusztítást végzett egy éjjeli vihar az ország több pontján. Volt, ahol folyóvá váltak az utcák, egy ideig sok helyen nem volt áram, késések voltak a vonatközlekedésben, és pár órára le kellett zárni a Liszt Ferenc Repülőteret is. Két repülőgép is megsérült a viharban.


Nyitókép: Illusztráció: autóra dőlt fát távolít el az útról egy tűzoltó a vihar után Hódmezővásárhelyen 2023. augusztus 5-én. – Fotó: Donka Ferenc / MTI

 

#Belföld#vihar#viharkár#tűzoltóság#mentés#szél#kidőlt fák

Címlapról ajánljuk