Belföld

Hőstett: hatéves fia mentette meg egy miskolci apuka életét

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 29. 9:02

A férfi a kertben dolgozott, amikor arcon csípte egy lódarázs. Fia gyors reakciója mentette meg az életét. 

Tizenöt percen múlt annak a férfinak az életét, akit lódarázs csípett arcon, miközben miskolci házuk kertjében dolgozott – írta a boon.hu. Az apuka életét hatéves kisfia mentette meg, aki azonnal apja segítségére sietett.

A lapnak a fiú keresztapja, Kőrösi Ferenc mondta el, hogy mi történt. A beszámoló szerint az apuka a nagy melegben egy vizes törülközővel hűsítette magát, de nem látta, hogy egy lódarázs szállt a törülközőre, és amikor megtörölte vele az arcát, megcsípte.

A férfi forróságot érzett, majd elájult és a fejét is beütötte. Ezt látva rémült kisfia beszaladt a házba, és hívta az édesanyját, aki gyorsan értesítette a mentőket. Ezután konferenciahívásban beszéltek a mentősök Noellel, tanácsokkal látva el, hogy mit csináljon, míg kiérkeznek a házhoz a mentősök.

A férfit végül két életmentő injekcióval hozták vissza az életbe. Kőrösi Ferenc elmondása szerint a mentősök elismeréssel nyilatkoztak Noel tevékenységéről, és hozzátette: az elsődleges megállapítás szerint körülbelül 15 percen múlott édesapjának az élete.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

 

#Belföld#életmentés#apa#fia#hatéves#miskolc#lódarázs

Címlapról ajánljuk