Belföld

Szijjártó Péter azzal érvelt, hogy ő is akkumulátorgyár mellett lakik, mégis itt van

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 26. 17:28

A külügyminiszter a Tranziton azt is elárulta, hogy mit kért tőle Orbán, amikor kinevezte.

Szijjártó Péter szerint szükség van az akkumulátorgyárakra, mivel az elektromos autókhoz akkumulátorok kellenek, munka pedig ott lesz, ahol ezeket gyártják, mondta el a Tranziton a külügyminiszter, majd hozzátette: ő maga hat kilométerre él a gödi Samsung-gyártól, „és mégis itt van”.

A miniszter beszéde „Zászlóbontás – miénk a legszuverénebb politika” címmel került ki a Facebookra. Arról is beszélt a farmer rövidnadrágban, sportcipőben fellépő Szijjártó: Gyürk Andrásnak, a „hősidők” fidelitasos alelnökének köszönhető, hogy külpolitikával kellett foglalkozni, aztán „itt ragadt”.

Azt is hozzátette, hogy „Európában a magyar kormánynak van a legnagyobb legitimációja”, ezért tudnak „bátor célokat” kijelölni az ország elé. Azt is elárulta, hogy amikor Orbán Viktor először kinevezte miniszterré, azt kérte tőle: „Péter, csinálj magyar külpolitikát”.

Szót ejtett arról is, hogy „új világrend” van kialakulóban, ám még nem dőlt el, mely országok lesznek a pólusai. Éppen ezért még keményebb lesz a külpolitikai helyzet, „még tarajosabb hullámokra kell számítani”.


Nyitókép: Facebook

#Belföld#szijjártó péter#tranzit#külügyminiszter#akkumulátorgyár#orbán viktor#külpolitika

Címlapról ajánljuk