Belföld

Kollégája szerint Pálffy István tudja, hogy jogos volt a Hír TV döntése

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 6:27

Nem tud mentséget felhozni.

Mint arról beszámoltunk, egy nappal azután elbocsátották Pálffy István műsorvezetőt az HírTV-től, hogy elindult a műsora. 

A tévé közleményében közölte is az okot, az alábbiakat a keddi Napi Aktuális című műsorban M. Dobos Marianne olvasta fel:  

„A Hír TV-n 2023. augusztus 21-én sugárzott Napi aktuális című műsorban Pálffy István műsorvezető élő adásban olyan állítást és véleményt fogalmazott meg, amely teljesen összeegyeztethetetlen csatornánk elveivel és hitvallásával. A Hír TV elhatárolódik minden olyan kijelentéstől amely a pedofíliát támogatja, felmenti vagy népszerűsíti. A csatorna vezetősége ezúton is elnézést kér mindenkitől, akit ez a kijelentés megsértett vagy érzékenyen érinthetett. A Hír TV a mai napon azonnali hatállyal szerződést bontott Pálffy Istvánnal."

A Blikk azt írja, kollégái szerint a műsorvezető méltósággal viselte a döntést.

„Pálffy teljesen korrektül viselkedett, nem volt semmilyen balhé, még egy hangos szó sem. Elbúcsúzott minden kollégától, sőt, még Mariannéhoz is odament, hogy sok sikert kívánjon neki. Sajnos, az adásban nem mérte fel, hogy a szavainak milyen súlya van. Csak utólag döbbent rá ő is, hogy mindennek mekkora médiavisszhangja lesz, illetve mennyire ellentmond a csatorna értékeinek. Tudja, hogy jogos volt a vezetőség döntése, és nem tud mentséget felhozni” – mondta a lapnak egy Hír TV-s kolléga. 

Pálffy 2010 és 2014 között KDNP-s parlamenti képviselő volt, később Magyarország dublini nagykövete.

 

Nyitókép: Facebook

#Belföld#pálffy istván#pedofília#hírtv#kirúgás

Címlapról ajánljuk