Belföld

Videón a tömeges halpusztulás, szennyvíz irthatta ki az állatokat Őrbottyánnál

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 7:05

Videókon és fotókon a haltetemekkel teli patak és tó. Több ezer hal pusztult el. 

Tömeges halpusztulás történt egy védett halakkal teli patakban és tóban Őrbottyánnál, miután egy nyomócső kilyukadása miatt szennyvizet engedtek bele – közölte Facebook-oldalán a Tavirózsa Egyesület. A szervezet több fényképet és videót is közzétett a haltetemekkel teli vizekről.

A felvételeket a egy helyi lakostól kapták, aki az előző hétvégén készítette azokat – mondta el a Telexnek a Tavirózsa Egyesület alelnöke. Tatár Sándor közlése szerint a Sződrákosi-patak Százforrás-tóhoz vezető körülbelül három kilométeres szakaszán több ezer, a kis tóban pedig több száz hal pusztult el.


A szervezet közlése szerint egy hete 1996-ban lefektetett acél szennyvíz nyomócső kilyukadt, és emiatt a DMRV Zrt. a Sződrákosi-patakba volt kénytelen engedni a szennyvizet. A veresegyházi önkormányzataa szennyezés hígítására vizet engedett le a veresi tavakból, miközben a szennyvíz folyamatosan távozik az Őrbottyáni-tározóba. Ott egyelőre nincs halpusztulás, de az egyesület attól tart, hogy a meleg idő miatt fennáll ennek a veszélye.

Nyitókép: Facebook/Tavirózsa Egyesület

 

#Belföld#hal#halpusztulás#haltetem#szennyvíz#szennyezés#környezetvédelem#őrbottyán#veresegyház

Címlapról ajánljuk