Belföld

David Pressman örülne, ha a magyar kormány tagjai is Novák Katalin nyomdokaiba lépnének

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 18:08

David Pressman, az Egyesült Államok budapesti nagykövete üdvözli Novák Katalin látogatását Kijevben, és reméli, hogy a magyar kormány tagjai is követni fogják a köztársasági elnök példáját. 

„Biztató látni, hogy Novák Katalin köztársasági elnök csatlakozik Magyarország szövetségeseihez Ukrajna szuverenitásának, függetlenségének és területi integritásának megerősítésében. Ez egy figyelemre méltó lépés, reméljük, hogy a magyar kormány is követni fogja” – kommentálta David Pressman a magyar államfő kijevi látogatását.

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete a korábban Twitterként ismert, X nevű közösségi oldalon osztotta meg gondolatait a találkozóval kapcsolatban:


Novák Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására vett részt a Krími Platform harmadik csúcstalálkozóján. Az ukrajnai látogatásának második napján egy magyar támogatással újjáépülő óvodát és iskolát keresett fel, kora délelőtt pedig megkoszorúzta az orosz-ukrán háborúban elhunytak emlékhelyét, valamint tárgyalt az ukrán emberjogi főbiztossal.

Az államfőnek légiriadó miatt egyszer óvóhelyre kellett mennie Kijevben, erről az Instagramon tájékoztatta követőit. Szerdán Novák Katalin négyszemközt tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, több kérdésben is megállapodtak a felek.

Nyitókép: Máthé Zoltán / MTI

#Belföld#david pressman#novák katalin#magyar kormány

Címlapról ajánljuk