Belföld

Czeizel Endrének fia szerint hivatalosan egyetlen fillérje sem volt, végrendeletének nyoma veszett

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 7:51

Czeizel fia szerint nyoma veszett a végrendeletnek.

Czeizel Endre, a 2015-ben meghalt orvos-genetikus fia adott interjút a BEST Magazinnak, amit a 24.hu szemlézett.

Miután apám beteg lett, megírta a végrendeletét, mondogatta, ne aggódjunk, mindent elrendezett. A halála után nyoma veszett a végrendeletnek, mi a két testvéremmel, Barbarával és Balázzsal az égvilágon semmit nem örököltünk, ha csak nem a 12 millió forintos adósságát

– mondta el a lapnak Czeizel Gábor.

„A hagyatéki tárgyalás lezárult, és hivatalosan egyetlen fillérje nem volt, sőt vagyona, ingóságai sem. Amit biztosan tudok, volt egy régi parasztházunk Dörgicsén, még apu építette újjá, de ez sem lett a miénk. A felesége lányával apámnak volt egy közös cége, a nyaraló a cég nevére került, hogy ez hogyan létezik, ne kérdezze, de cég tulajdonát nem lehet örökölni. Nyolc éve a halálának évfordulóján mindig elmegyek Dörgicsére, a nyara- lónktól 50 méterre megszállok egy kis panzióban, pár napot ott töltök, a kapunk deszkájára kiakasztok egy koszorút, így emlékezem apámra. De bemenni nem tudok” – mesélte.

Czeizel Gábor állítja: „Állítólag a felesége lányának tartozott, láttam is erről egy papírt apám aláírásával, de meggyőződésem, a betegsége alatt, amikor már alig kommunikált, egy üres papírt aláírattak vele, és ezt utólag töltötték ki. A felesége lánya beidéztetett minket a bíróságra is, de sajnos nem tartották megalapozottnak a felvetésem.”

Mint írják, Czeizelnek volt egy 40 évvel fiatalabb párja is, akitől két gyereke született.

„A kicsik sorsát elrendezte, a Czeizel-vitamin joga az övék. Apám halála után a gyerekek édesanyja megszakított velem minden kapcsolatot, nem engedi, hogy beszéljek velük” – meséli Czeizel Gábor a lapnak.

Nyitókép: Czeizel Barbara, Czeizel Balázs és Czeizel Gábor állnak édesapjuk, Czeizel Endre orvos-genetikus mögött a 80. születésnapja alkalmából rendezett köszöntésen  2015. április 13-án. Fotó: Mohai Balázs/MTI

#Belföld#czeizel endre#czeizel gábor#örökség

Címlapról ajánljuk