Belföld

Orbán Viktor sem a lengyel, sem a szlovák kormányfőt nem hívta meg az augusztus 20-i ünnepségekre

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 8:13

A magyar miniszterelnök arról beszélt, hogy a barátait invitálta Magyarországra.

 

A lengyel és a szlovák kormányfő hivatala is megerősítette a hvg.hu-nak: sem az államalapítás ünnepére, sem az atlétikai vb vasárnapi eseményeire nem kaptak meghívót a magyar kormánytól.

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor és vendégei (köztük Szadir Zsaparov kirgiz, Aleksandar Vucic szerb elnök, Janez Jansa korábbi szlovén miniszterelnök és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár) az atlétikai világbajnokság díszpáholyából nézték közösen a tűzijátékot. Rajtuk kívül Orbán Viktor vendégül látta Recep Tayyip Erdogan török elnököt és Andrej Babis volt cseh kormányfőt is.

Ha egy nagy világesemény van, akkor az adott ország meghívja a barátait

– idézi a hvg.hu Orbán Viktort, aki múlt pénteken a rádióban nyilatkozta ezt.

Mint megjegyzik: Orbán vendégei között nem volt ott egyetlen jelenlegi uniós kormányfő sem, még a visegrádi országok vezető politikusai sem képviseltették magukat. 

Mint arról beszámoltunk, Orbán Viktor a tűzijáték közben a magyar nyelv „betiltásáról” panaszkodott Erdogannak, amiről egy videó tanúskodik.

 

Nyitókép: Orbán Viktor miniszterelnök és az ünnepi tűzijáték megtekintésére érkező Recep Tayyip Erdogan török elnök a Karmelita kolostorban 2023. augusztus 20-án. – Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

#Belföld#augusztus 20#Recep Tayyip Erdogan#orbán viktor

Címlapról ajánljuk