Belföld

Dézsi leadta a bérelt A8-as Audit, átült egy nem túl olcsó Mercedes kisbuszba

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 23. 14:25

Győr polgármestere, Dézsi Csaba András az eddigi A8-as Audi helyett mostantól egy nem túl régi Mercedes kisbuszt fog használni.

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere leadta azt az Audi A8-ast, amit a város bérelt neki havi egymillió forintból és már meg is van az új autó, amivel járni fog – derült ki a politikus Facebook-posztjából.

Dézsi azt állította, nem tudott arról, hogy az általa használt, még Borkai Zsolt polgármestersége idejéből megörökölt szolgálati Audi A8-asokat havi közel 1 millió forintért bérlik. Miután megtudta, utasításba adta a szerződés felmondását, mivel a díjat indokolatlanul magasnak tartotta.

Ezután viszont körülnézett az önkormányzati autók között, mivel lehetne kiváltani az Audit: egy másik német autóval, egy Mercedes kisbusszal sikerült. Dézsi a Facebookon azt írta, hogy ezzel a cirkusznak vége, folytathatják a munkát.


Ugyanakkor a hvg.hu szerint egy olyan Mercedest választott, ami nem túl régi modell és az alapára sem alacsony, 20 millió forinttól indul.

Dézsi Csaba Andrással korábban az RTL Híradója is készített anyagot, Győr polgármestere akkor a jövő évi önkormányzati választásokról beszélt a híradónknak.


Nyitókép: Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP), Győr polgármestere beszédet mond a Széchenyi István Egyetem Tudományos és Innovációs Park beruházása első ütemének projektközi sajtótájékoztatóján Győrben 2023. május 2-án. Fotó: MTI/Krizsán Csaba.

#Belföld#dézsi csaba andrás#győr#audi a8#mercedes#kisbusz

Címlapról ajánljuk