Belföld

Németh Balázs egy „pici logikára” bízta, hogy a török elnök kimegy-e az atlétikai vébére

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 15:56

Az atlétikai vébé szervezőbizottságának elnöke az RTL Híradó többszöri kérdésére sem árulta el, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök ott lesz augusztus 20-án az atlétikai vébén. 

„Tudtuk előre, hogy nem lehet 9 napon keresztül szerencsénk” – mondta Németh Balázs szombati sajtótájékoztatóján. Az atlétikai vébé szervezőcégének vezetője szerint pech, hogy éppen az első napon jött a vihar, és az egyik verseny 1, a másik pedig 2 órát csúszott. Ugyanakkor azt is elárulta, fel voltak készülve erre, és a jelenlegi tudása szerint semmi sem veszélyezteti a szombaton 18 órakor kezdődő megnyitó megtartását.

„Pici logikával, hogy ha az emberek összerakják”

Az RTL Híradó arra is kíváncsi volt, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök vasárnap kilátogat-e az atlétikai vébére. Németh Balázs erre egyszer sem válaszolt egyértelműen. A legközelebbi választ az utolsó, ezzel kapcsolatos kérdésre adott.

14 védett személy itt lesz a Nemzeti Atlétikai Központban. Pici logikával, hogy ha az emberek összerakják, vagy ha ön összerakja azokat az információkat, hogy a miniszterelnök úr meghívta például a török elnököt augusztus 20-ra, és augusztus 20-a a Nemzeti Atlétikai Központban az egész világbajnokságnak a legfontosabb napja, egyik legfontosabb napja, hiszen a férfi 100 méteres síkfutás döntőjét rendezik. Így nem csoda, hogy mindenki, aki látni szeretne igazi sportcsemegét, ő itt lesz közöttünk a Nemzeti Atlétikai Központban. Magyarok, külföldiek egyaránt

– mondta Németh Balázs.

További részleteket az RTL Híradó szombati adásában.

Nyitókép: Kovács Tamás / MTI

#Belföld#németh balázs#atlétikai vb#Recep Tayyip Erdogan#Videó

Címlapról ajánljuk