Belföld

Atlétikai vb: spanyol versenyzőé lett az első arany, a magyar Helebrandt egyéni csúcsot döntött

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 19. 14:52

Spanyolország zsebelte be a budapesti atlétikai világbajnokság aranyérmét a férfi húsz kilométeres gyalogláson, a versenyszám magyar indulója pedig egyéni csúccsal a 23. lett.

A spanyol Álvaro Martín szerezte meg a budapesti atlétikai világbajnokság aranyérmét. Helebrandt Máté, a férfi 20 kilométeres gyaloglás magyar indulója pedig egyéni csúccsal a 23. lett.

A mintegy 28 országból érkező ötven versenyző eredetileg 8 óra 50 perckor indult volna a Hősök teréről, de a Budapestre lecsapó vihar elmosta a rajtot, így kétórás csuszással kezdtek. A versenyzők az Andrássy úton is áthaladva megkerülték a Hősök terét, és ezt az 1 kilométeres kört húszszor kellett teljesíteniük.

A kétszeres Európa-bajnok Martín a világ idei legjobbjával nyert, de az utána célba ért öt versenyző mind országos csúcsot javított. A 34 éves magyar atléta pedig végül egyéni rekorddal, 1:21:16 órával a 23. helyen ért célba.

Fantasztikus volt tényleg, ahogy elrajtoltunk egészen az utolsó méterig folyamatos volt a szurkolás és a biztatás, magyar zászlók mindenhol, ez egy nagyon különleges érzés, nagyon jó volt így versenyezni

– idézte fel az MTI-nek Helebrandt Máté, miután célba ért.

A londoni világbajnokságon 50 kilométeren ötödik Helebrandt májusban döntött a rövidebb táv mellett, de nem bánta meg, mivel erre az időeredményre, amellyel közel egy másodpercre megközelítette az olimpiai szintet, már lehet építeni a jövőben – tette hozzá.

Atlétikai vb: spanyol versenyzőé lett az első arany, a magyar Helebrandt egyéni csúcsot döntött
Helebrandt Máté (elöl) a férfi 20 kilométeres gyaloglás versenyszámában a budapesti atlétikai világbajnokságon az Andrássy úton 2023. augusztus 19-én. MTI / Hegedüs Róbert

Nyitókép: A győztes spanyol Álvaro Martín a férfi 20 kilométeres gyaloglás versenyszám végén a budapesti atlétikai világbajnokságon a Hősök terén 2023. augusztus 19-én. MTI / Derencsényi István

 

#Belföld#atlétikai vb#gyaloglás#aranyérem

Címlapról ajánljuk