Belföld

Örömtekeréssel ünnepelték az új biciklisávokat

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 20:31

Óránként 2500 kerékpáros tekert az Üllői úton a reggeli csúcsidőszakban.

Közös „örömtekerésre”, Happy Massre gyűlt össze kedden mintegy kétszáz kerékpáros a Népligetnél abból az alkalomból, hogy nemrég új biciklisávokat adtak át több helyen a fővárosban – írja a hvg.hu.

A Váci úton és az Üllői úton a korábban metrópótló buszok által használt sávokon kialakított kerékpársávok lehetővé teszik, hogy Kispesttől Angyalföldig át lehessen szelni a várost védett útvonalakon, ennek nyomán várhatóan többen választják a kerékpárt – mondta a lapnak Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

Az elmúlt 19 évben minden polgármester alatt szerveztek ilyen Happy Masst – mondta Kürti, de azt is kiemelte, hogy a kezdetekhez képest, amikor még annak lehetett örülni, hogy valahova bepasszíroztak egy-egy kerékpáros fejlesztést, az utóbbi időben áttörték az üvegplafont.

A klub kedden tartott egy forgalomszámlálást is: óránként 2500 kerékpárost mértek az Üllői úton a reggeli csúcsidőszakban, míg a régebb óta meglévő Andrássy úti kerékpáros sávokon 3100-an tekertek el ebben az időszakban.

Nyitókép: Kerékpársávot jelző útburkolati jel. Fotó: MTI/Balogh Zoltán.

#Belföld#Magyar Kerékpárosklub#budapest#happy mass#bringázás#kerékpársáv

Címlapról ajánljuk