Belföld

Karácsony Gergely kiakadt és rendőrségi közbeavatkozást kért, mert lezárták a Lánchidat a gyalogosok elől

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 12:12

A budapesti rendőrfőkapitány beavatkozását kérte Karácsony Gergely, miután lezárták a Lánchíd mindkét járdáját

Botrányos, elfogadhatatlan, felháborító.

Így reagált Facebook-oldalán Karácsony Gergely arra, hogy az augusztus 20-ai előkészületek miatt lezárta a Lánchíd mindkét járdáját „a kormány őrző-védő vállalkozója”. A főpolgármester szerint ezzel „hosszú ideig súlyosan balesetveszélyes helyzetek sorát” idézték elő, és hozzátette:

Beavatkozásra kértem a budapesti rendőrfőkapitányt, hiszen gyalogosok ezreit kényszerítették az úttestre.

Reagált a kormány

A bejegyzésre Kovács Zoltán egy hozzászólásban reagált. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, kormánybiztos, nemzetközi szóvivő közölte:

(A szervezők) a rendezvényhelyszínek előkészítése során minden esetben szigorúan figyelembe veszik a biztonsági szabályokat és előírásokat, mindenkor a hatályos törvényeknek megfelelően járnak el.

Kovács hozzátette, hogy „a Lánchíd északi oldalán zajlanak a műszaki előkészületek, a déli oldal továbbra is zavartalanul és biztonságosan járható a gyalogosok számára”, közölve, hogy „az építési munkálatok végeztével pedig az északi oldalt is ismét birtokba vehetik a járókelők.”

Nyitókép: A felújított Lánchíd átadása alkalmából rendezett piknik résztvevői 2023. augusztus 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

 

#Belföld#karácsony gergely#lánchíd#lezárás#augusztus 20.

Címlapról ajánljuk