Belföld

Gorka Sebestyén: Reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem.

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 15. 11:00

Donald Trump korábbi magyar származású tanácsadója szerint elég csak Mészáros Lőrincre nézni, ahhoz, hogy belássa, tévedés volt azt hinnie, hogy a konzervatív oldal nem válik olyan korrupttá, mint a kommunisták. A Fidesz által nagyra tartott Trump egykori munkatársa az orosz agresszióról is egészen mást gondol, mint a magyar kormánypárt. 

„Ötvenhatos szabadságharcosok által kiszabadított antikommunista ellenálló gyermekeként gusztustalannak tartom ezt. Úgy vélem, ez csak egy újabb megnyilvánulása annak az erkölcsi korrupciónak, amelyet 40 évnyi marxizmus okozott Magyarország lelkében. E rothadás mélysége magyarázza részben azt, hogy most miért élek amerikaiként az Egyesült Államokban” – mondta Donald Trump egykori magyar származású tanácsadója, Gorka Sebestyén a valaszonline-nak adott interjújában arra a kérdésre, hogy mit gondol arról, hogy Magyarország kilóg a masszívan oroszellenes kelet-közép-európai táborból.

Gorka korábban arról is beszélt, hogy nem kedveli Orbán Viktort, azt is megválaszolta, miért.

Reménykedtem benne, hogy a „konzervatív” oldal nem válik olyan korrupttá, mint az egykori kommunista MSZMP. Ebben tévedtem. Elég Mészáros Lőrincre nézni.

A Fidesz által nagyra tartott Trump egykori tanácsadója örülne, ha az amerikai konzervatív barátai „jobban tisztában lennének a Fidesz valódi természetével”.

Gorka Sebestyén mindazonáltal egyetértett azzal, hogy ha Donald Trump lenne az elnök, akkor azonnal véget érne az orosz-ukrán háború.

Nyitókép: Aaron P. Bernstein / Bloomberg via Getty Images

#Belföld#gorka sebestyén#fidesz#vagyon#korrupció#kommunista#donald trump#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk