Belföld

Kormánypárti lapok reklámozzák a volt focista szállodáját, amire frissen alapított cége nyolcmilliárdos állami támogatást kapott

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 14. 17:59

A Balaton „legújabb topszállodájaként” emlegetik a keszthelyi intézményt.

Az elmúlt évek egyik leglátványosabban visszás állami támogatási programjának a legnagyobb nyertesei között szerepelt annak a szállodának az üzemeltetője, amit most szinte programszerűen reklámoznak a kormányzati lapok, írja a G7.

A Sáfrány Tamás, a Tiszakécske amatőr focicsapatának egykori játékosához tartozó keszthelyi Sirius Hotelre nyolcmilliárd forintos támogatást adott a Magyar Turisztikai Ügynökség 2020-ban úgy, hogy az összegeket nem egy szakmai bizottság, hanem Guller Zoltán MTÜ-vezér egy személyben ítélte oda.

A nyertes Adventor Hotel Kft.-t tegy nappal a pályázat kiírása előtt alapította meg az exfocista, aki a támogatáshoz igazolni tudott hárommilliárd forintnyi önerőt. A cégnek ekkor még honlapja sem volt, elérhetőségnek egy gmailes emailcímet adott meg Sáfrány.

A lap szerint aztán Sáfrány körül hamarosan megjelent Szíjj László NER-milliárdos, aki leginkább jachtos ügyeivel került be a sajtóba. Az eredmény kihirdetése előtt néhány nappal az Adventorban 50 százalékos tulajdonrészt szerzett a Szíjj László érdekeltségébe tartozó Themis Magántőkealap.

Nyitókép: Sirius Hotel / Google Maps

#Belföld#szíjj lászló#hotel#keszthely#focista#támogatás#cég

Címlapról ajánljuk