Belföld

„Gyűlölik a NATO-t” – brit írónő csodálkozott rá Orbán Viktor ötletgyárának működésére

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 12. 14:01

Zoe Strimpel nem fogadta el a meghívást a Mathias Corvinus Collegium rendezvényére, de magánemberként megnézte magának, és be is számolt róla a New Statesmanben.

Bár a gender témák és a feminizmus szakértőjének számító Zoe Strimpel nem fogadta el a meghívást a Mathias Corvinus Collegium fesztiváljára Esztergomba, magánemberként részt vett rajta, és beszámolt az élményeiről. 

A hvg360 szerint a brit New Statesmanben megjelentetett úti beszámolóban az MCC-t „Orbán ötletgyárának” nevező írónő azt vizsgálta, mi olyan vonzó a radikális jobboldal számára Magyarországban. 

A cikkben egyebek mellett arról írt, hogy a kormánypárt megveti mind az ellenzéket, mind Brüsszelt. A Fidesz azt hirdeti magáról, hogy nem rasszista és nem is antiszemita, ugyanakkor megszállottan összeesküvéssel vádolja Sorost. Strimpel megfigyelte, hogy Orbán rajongói „gyűlölik a NATO-t”.

Magáról az MCC-ről úgy nyilatkozott, hogy a propagandagépezet része, sokszor „lejárt szavatosságú” kutatókat és újságírókat sorakoztat fel, igaz, nem csak őrültek vannak közöttük.

Ideológiai szempontból úgy találta Strimpel, hogy egysíkú volt az MCC Feszt, a jelenlévők közül nem mindenki számított annyira nyíltan Orbán szolgájának, mint Gladden Pappin, a Dallasi Egyetemről érkezett politológus, a Magyar Külügyi Intézet vezetője, vagy Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója – de ettől még egytől egyig a magyar miniszterelnök szekerét tolták.

Nyitókép: MCC Feszt. Fotó: MTI: Bruzák Noémi.

#Belföld#MCC#mathias corvinus collegium#mcc feszt#zoe strimpel

Címlapról ajánljuk