Belföld

Hadházy: Ha a Fidesz úgy érzi, baj van, akkor lépni fog, akár a megfélemlítésben is

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 12. 6:44

Hadházy Ákos szerint a propaganda miatt nem bukik meg a kormány, a rendszer pedig úgy van összerakva, hogy szinte leválthatatlan legyen.

Biztosak lehetünk abban, hogy tovább durvul a rendszer. Ha a Fidesz úgy érzi, hogy baj van, akkor lépni fog, akár a megfélemlítésben is – mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Népszavának adott interjújában arra a kérdésre, számít-e arra, hogy az uniós forrásmegvonásokra a kormány az eddiginél is erősebb centralizációval válaszol.

Amikor Palkovics Lászlónak még volt minisztériuma, nagy nehezen sikerült megnéznem a horribilis pénzekért megrendelt közvélemény-kutatások szerződéseit – mondta.

A kormány számára naponta készülnek kétezer fős mintán felmérések, havonta többször pedig 20 ezres közvélemény-kutatások a legkülönbözőbb témákról. Mindent tudnak, a társadalom minden rezdülését ismerik

– mondta a politikus.

Kitértek a korrupciós ügyekre is. A politikus szerint ezekbe azért nem bukik bele a kormány, mert ők határozzák meg, hogy a valódi hírek hány emberhez juthatnak el. „A legtöbben nem is értesülnek róluk. Ha mégis értesülnek, akkor megkapják mellé a kormányzati „zajt”. Hiszen a propagandának nemcsak az eltitkolás a lényege, hanem a „zajkeltés” is, vagyis az, hogy beszéljünk más, a figyelmet elterelő témákról, ne tudjunk koncentrálni a fontos információkra” – tette hozzá.

A kormány leváltásáról azt mondta, a mostani rendszer úgy van összerakva, hogy szinte lehetetlen a Fideszt legyőzni. Úgy véli, az, hogy ott legyen a „szinte” szó, a hatalomnak fontos érdeke. „Ha még ez a „szinte” se lenne ott, és a tömegek arra a felismerésre jutnának, hogy ezeket nem lehet választáson leváltani, akkor megnőne annak az esélye, hogy más módon zavarják el a Fideszt a hatalomból” – mondta a képviselő. 

Nyitókép: Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésén a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2022. április 3-án. Fotó: MTI/Soós Lajos.

#Belföld#hadházy ákos#kormány#korrupció#leváltás#közvélemény-kutatás

Címlapról ajánljuk