Belföld

Budapestre jön Erdogan török elnök, Orbánnal találkozik augusztus 20-án

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 11. 12:57

Orbán meghívta Erdogant a Szent István napi ünnepségsorozat idejére, magyar-török csúcstalálkozó lesz augusztus 20-án a Karmelita kolostorban. 

Orbán Viktor miniszterelnök munkalátogatásra invitálta Recep Tayyip Erdogan török elnököt Budapestre, aki elfogadta a meghívást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A magyar-török csúcstalálkozóra augusztus 20-án kerül sor a Karmelita kolostorban, a tárgyalás témai közt biztonsági, védelmi ipari és gazdasági ügyek is szerepelnek. A tájékoztatás szerint továbbá a felek előkészítik a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács következő ülését is, amit az év végén tartanak meg a magyar fővárosban.

Mint arról beszámoltunk, idén a tavalyinál is többe kerülhet a tűzijáték és a Szent István napi ünnepségsorozat. A tűzijáték rendezvényszervezése 1,4 milliárd forintba, a kísérő rendezvények pedig több mint 10 milliárd forintba kerülhetnek, a látogatókat viszont árstopos termékek várják.


Nyitókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök bilaterális tárgyalásuk előtt Ankarában 2023. március 16-án. Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / MTI

#Belföld#orbá viktor#Recep Tayyip Erdogan#augusztus 20.#Szent István nap#látogatás

Címlapról ajánljuk