Belföld

Stégrazzia a Balatonnál: flexszel vágják és bontják az illegális bejárókat

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 9. 9:39

Balatonmáriafürdőn a vízügy emberei bontják az engedély nélküli stégeket, és flexszel vágják le a stégekre rakott kapukat.

Balatonmáriafürdőn a vízügy emberei bontják az illegális stégeket, és flexszel vágják le a stégekre rakott kapukat – írja a hírbalaton.hu.

Galácz György polgármester a lapnak arról beszélt, hogy 33 éve dolgozik a település élén, de eddig nem tett egy hatóság sem érdemben lépéseket az illegális stégek felszámolása ellen, ezért azok egyre szaporodtak.

Csak üdvözölni tudom, hogy a vízügy, amelyik nem is hatóság, nem tűr tovább

– fogalmazott.

Balatonmáriafürdőn megerősítette, hogy lakossági bejelentések nyomán valóban lépéseket tesz a vízügy, a stégekről szedik le a kapukat és megkezdték az engedély nélküli bejárók elbontását a vízparton. Balatonfenyves határától indulnak, és egyelőre csak az állami tulajdonú partszakaszokat érinti az elbontási akció.

A lap megjegyzi: a stégek kapuval lezárását kormányrendelet tiltja, ha közösségi partszakaszhoz kapcsolódó stégről van szó, akkor nem zárható le. A polgármester hozzátette, ahol név is szerepel az illegális stégeken, ott először megpróbálják elérni a tulajokat és rávenni őket, hogy maguk bontsák el a bejárókat, vagy szerezzenek rájuk engedélyt.

Ha ennek nem tesznek eleget, akár több százezer forintos bírságra is számíthatnak.

Az önkormányzat felmérése alapján Balatonmáriafürdő mintegy 7-8 kilométeres partszakaszán már 120 illegális bejáróstég található.

Nyitókép: Vasvári Tamás / MTI

 

#Belföld#balaton#vízügy#balatonmáriafürdő

Címlapról ajánljuk